Vår kvinnliga sida

  • PUSHA

Binero är ett mansdominerat företag. Även om vi mer än gärna skulle vilja ha kvinnliga kollegor så råder det en enorm brist på kvinnor i vår bransch. Kan referera till ett webbhotell som jag tidigare skötte rekryteringen till. När vi sökte supporttekniker där så fick vi i regel 2-3 st kvinnliga sökande, av totalt närmare 100 st sökande.

Det här är riktigt, riktigt illa.

En av de personer som arbetar aktivt för att förändra kvinnors relation till IT är Cecilia Börjesson, med sidan featuring.se.

featuring.se

Cecilia är en driven och skicklig IT-entreprenör. Hon har bl a utvecklat ett framgångsrikt e-handelsföretag och 2006 rankades hon, av tidningen Internetworld, som en av Sveriges 25 hetaste nätentreprenörer. Nu driver hon en sida om IT för kvinnor. Tanken är att sidan ska bli en länk mellan teknik och kvinnor, IT med en kvinnlig touch helt enkelt.

Härom veckan genomförde Cecilia en intervju med mig om framtidens e-handel, webbtrender samt kvinnor och IT. Intervjun i sin helhet finns nu att läsa här.

Nu har vi inget uttalat program för kvinnor, på det sätt vi har en programförklaring om vår marknadsföring, prissättning och tjänsteutveckling. Vi hoppas däremot att våra “mänskligare” och mer lättillgängliga tjänster ska uppmuntra fler kvinnor till ett engagemang på Internet.

Sen håller vi givetvis tummarna för lite mer “girl power” på kontoret också.

Kryddiga killar

  • Ralph

    Hur kan Anders bli Mel B? :O Detta förstår jag inte ;-)


Bäst i test två år i rad - Internetworld

Rekommenderas av InternetworldVi är prisade för vår goda support, höga funktionalitet och kontrollpanel.