Troubadix svanesång

 • PUSHA

Det har varit en händelserik helg på Binero. I lördags morse fick vi larm om att servern Troubadix låg nere. Efter att ha försökt få igång den på distans, utan resultat, begav jag mig ner till vår serverhall.

Där kontrollerades hårdvaran på den fysiska servern, samtidigt som en tidigare backup kördes över på en Linux-server i vår virtuella miljö. Efter ett tag kunde vi konstatera att det var en bra idé. Det var nämligen ett hårdvarufel (RAID-kortet) som hade orsakat kraschen av Troubadix.

Efter att backupen hade kopierats över till den virtuella Linux-servern kom merparten av tjänsterna på servern igång. Vi noterade att en del rättigheter inte stämde, samt att viss konfiguration på servern skiljde sig från tidigare, vilket även åtgärdades. Resten av lördagen och söndagen spenderades med finjusteringar av servern.

TroubadixUnder morgonen idag har vi fortsatt att justera felaktigheter som vi upptäckt och ni har rapporterat. Schemalagda aktiviteter (cronjobs) och vissa sökvägar håller på att ordnas, om ni hittar något som är fel med era tjänster på Troubadix så får ni gärna rapportera detta till oss på support@binero.se.

En sak som vi inte kunde kopiera över ordentligt från den tidigare FreeBSD-servern till den virtuella Linux-servern var FTP- och SSH-lösenorden. Vår säkerhetspolicy, med kryptering av samtliga lösenord, är helt enkelt för säker.

Om du har ett konto på Troubadix så behöver du sätta ett nytt FTP-lösenord. Det gör du enkelt genom vårt kundcenter, under “Ändra lösenord”.

Nu kanske inte det här var vad vi hade sett fram emot i helg, men händelsen har ändå fört något positivt med sig. Vi har nämligen lärt oss väldigt mycket från denna första skarpa migrering. Den sista versen för Troubadix kommer att bli det första stycket av vårt byte från FreeBSD till Linux.

 • http://www.familjefoto.se stefpet

  Just det där med att få till samma konfiguration på alla servrar, och särskilt nya, verkar vara bökigt. Det är ju väldigt många grejer, från sådant ni nämner i posten till hur PHP kompilerats, osv.

  Under åren har jag flyttat mellan olika servrar och det har nästan alltid varit något litet krux i som i stämt (som dock snabbt har åtgärdats vid påpekande).

  Skulle ni inte kunna utveckla någon form av automatiserat testsystem (likt unit testing man använder vid programmering) som utför en rad olika tester för att verifiera just konfigurationsdetaljer, versioner, osv. Kan ju vara alltifrån enkla saker som att greppa efter en speciell sträng, kolla versionnummer, eller diffa en konfigurationsfil mot en referenskopia till mer komplexa saker som att köra en PHP-fil som i sin tur testar saker som moduler, osv.

  Kan ju vara svårt att täcka alla fall från början, men bara ni får plats ett automatiserat testsystem så kan ni fylla på med tester allteftersom fall dyker upp (som de i denna post, t.ex.).

 • Pingback: Binero - billigast på domännamn, vänligast på webbhotell » Blog Archive » En klar, 19 kvar()


Bäst i test två år i rad - Internetworld

Rekommenderas av InternetworldVi är prisade för vår goda support, höga funktionalitet och kontrollpanel.