Fullt tryck i serververkstan

 • PUSHA

En motor utan kopplingDe senaste veckorna har vi på driftsidan arbetat intensivt med migreringen från FreeBSD till Linux. Vi har både flyttat kunder mellan olika servrar och operativsystem samt identifierat och isolerat hemsidor som orsakat störningar hos oss. Och arbetet har börjat ge resultat, både i form av lägre belastning och färre störningar.

I natt kommer vi att påbörja migreringen av VonAnka, från FreeBSD till Linux. Vi har tidigare redan flyttat bort ett större antal kunder från VonAnka, men nu kommer hela servern att försvinna från oss. Även om killarna skrotade VonAnka (fysiskt) tidigare så har dess virtuella efterföljare tagit sig friheten att fortsätta leva loppan (med driftstörningar till följd).

Men nu är det snart över.

Samtliga berörda kunder har sedan tidigare informerats om detta och vi kommer givetvis att ha silkesvantarna på oss under hela migreringen. För att minimera den påverkan som migreringen kommer att ha så sker den sent i natt (vi börjar vid 1-tiden) och vi kommer köra den i etapper (om 50-100 kunder) flera nätter i rad. Som under tidigare migreringar så kommer vi även hålla binerodrift.se uppdaterad under tiden.

 • Daniel

  Hur ser planeringen ut med Majestix?

 • Johny

  Och Miraculix?

  Jag har försökt att installera/köra Joomla 1.5 (Miraculix) men det strular så fort jag ska installera någon component… (med och utan FTP layer) nu har jag gett upp och kör Joomla 1.5 felfritt på FSData (utan ftp layer)… bara att installera och köra direkt.
  Så jag hoppas att serverbytet kommer att göra livet lättare här för Joomla 1.5… annars måste jag flytta… trist för jag är nöjd annars :(

 • http://www.binero.se Jonathan

  Majestix är en förhållandevis stabil server, som inte kommer att migreras i första taget. När det blir aktuellt så kommer berörda kunder meddelas om det. Här är lite historik på Majestix:

  http://www.binerodrift.se/?m=200810&sensorId=57 (99,96 % tillgänglighet, okt)
  http://www.binerodrift.se/?m=200809&sensorId=57 (99,98 % tillgänglighet, sept)

 • Johny

  Inte för att vara tjatig.. men hur ser flytten ut för Miraculix tidsmässigt?
  Eller kan man få bli flyttad till en Linuxserver.. jag vill verkligen köra Joomla 1.5 och kunna installera komponenter osv.

 • http://www.binero.se Jonathan

  Johny, vi undviker helst att ge någon tidsuppskattning för specifika servrar. När en server ska migreras så meddelas berörda kunder om det. De servrar som prioriteras först och främst är servrar där vi har sett problem med FreeBSD och VMware. Tidsåtgången för varje servermigrering varierar väldigt och vi vill vara säkra på att varje migrering blir korrekt, så vi skyndar långsamt (och försiktigt). Vi kan givetvis flytta dig till en Linux-server om du vill det, kontakta bara vår support om det.

 • Johny

  Jag vill bara meddela att det nu funkar fint med Joomla 1.5 för mig, om man gör rätt så är det inga problem ;)
  Man måste använda FTP layer och ha det rätt konfigurerat när man kör 1.5 samt sätta lite rättigheter på vissa mappar när man lägger till komponenter så rullar det som det ska :=)
  Tack för hjälpen.

 • http://www.binero.se Kjetil

  Johny, du är välkommen att höra av dig till vår support lite mer detaljerad om hur du har gjort, vi har lite dagliga frågor vad gäller Joomla och skulle vara skönt att höra som kund vad man har gjort för att få det att fungera, ev. att du lägger upp en liten artikel i vår wiki, exempelvis här: http://www.binero.se/wiki/index.php?title=F%C3%A4rdiga_L%C3%B6sningar#Joomla

 • Pingback: Binero - billigast på domännamn, vänligast på webbhotell » Blog Archive » Upptid på uppgång()


Bäst i test två år i rad - Internetworld

Rekommenderas av InternetworldVi är prisade för vår goda support, höga funktionalitet och kontrollpanel.