En kontroversiell förbättring

  • PUSHA

Ni kanske minns att jag för en tid sedan berättade lite kort om våra problem med överföringar av .eu domäner hos? Det är en situation som, trots fortsatt dialog med Enom, inte har förbättrats. Men skam den som ger sig.

Den grundläggande orsaken till problemen är att EURid kräver en bekräftelse via fax om e-postadressen är identisk för domänen (både hos nuvarande leverantör och hos Enom). Men vad händer om man avsiktligen anger en (garanterat) annorlunda e-postadress för domänen hos Enom? Jo, då slipper man krångla med fax-bekräftelsen.

Vi kommer därför att börja ange registry@binero.se som e-postadress för .eu domäner som ska överföras till oss (eller Enom).

Detta beror enbart på att vi inte vill att våra kunder ska behöva krångla och tvingas att faxa in bekräftelser till EURid. När en överföring har gått igenom så kommer vi omedelbart att ange kundens e-postadress (vilket inte är något problem, när domänen väl har kommit över till Enom).

Om Enom någon gång i framtiden inför en riktig funktion för överföringar, som eliminierar det här problemet, eller om vi själva uppnår en volym av .eu domäner som rättfärdigar en egen ackreditering hos EURid (till en kostnad av € 10 000) så kommer vi givetvis att återgå till ange våra kunders e-postadresser vid överföringar till oss.

Med tanke på att vi alltid registrerar domäner med våra kunder som innehavare till dem (och givetvis även anger deras e-postadresser) så är detta en rätt så kontroversiell lösning. Vi hoppas ändå att ni har förståelse och inte misstycker när vi förbättrar och förenklar denna rutin hos oss.

Sterling.eu

  • Marcus

    Jag tycker att det är synd att domänerna inte har blivit lika smidiga som andra delar av internet, specielt ni binero. Men .SE har använt epost formulär och .EU kräver faxade bekräftelse och dyligt, jag tycker det är riktigt dåligt av dom då det inte främjar någon inte minst dom själva.


Bäst i test två år i rad - Internetworld

Rekommenderas av InternetworldVi är prisade för vår goda support, höga funktionalitet och kontrollpanel.