Upptid på uppgång

 • PUSHA

Visst är det härligt att se ett tydligt resultat av sitt arbete? :)

Som vi tidigare har berättat så har vi på driftsidan den senaste tiden arbetat mycket med att migrera servrar från FreeBSD till Linux och utfört en hel del andra förbättringar. Vi har även infört nya rutiner för hur vi hanterar störningar och specifika kunder som orsakar problem med våra servrar.

Den vanligaste orsaken till störningar hos oss (och andra webbhotell) är nämligen kunder som, vanligtvis omedvetet, orsakar problem på våra servrar. Det handlar om allt ifrån tokig programmering och vilda databasfrågor till extrema besökarantal och massiva e-postutskick.

När vi upptäcker kundrelaterade störningar så kontaktar vi den berörda kunden, informerar om problemet och försöker hitta en lösning. I vissa fall, om kunden inte är nåbar eller om problemet orsakar väldigt stora störningar (som påverkar andra kunder), så stänger vi ner kundens tjänster.

Wayne's World, Party Time, ExcellentNu har kombinationen av vårt server- och kundarbete börjat ge riktigt fina resultat. Den senaste tiden har antalet oplanerade störningar minskat kraftigt, samtalen till vår jourtelefon är nästan obefintliga och vår allmänna procentuella tillgänglighet har ökat.

Ett väldigt konkret exempel på detta är tillgängligheten på servern VonAnka i oktober och november.

Nu ska vi inte slå oss för bröstet för mycket. Vi vet att störningar kan uppstå, på de mest oväntade sätt, när man minst anar det. Vi kämpar istället vidare, med ett leenden på läpparna. :)

 • Eric

  Låter helt kanon. Men jag bara undrar av nyfikenhet, jag ligger på serven Laban och om man ser uptime för den så är det ingen rolig syn tyvärr, vad beror det på?

 • http://www.binero.se Kjetil

  Eric, ni kommer att bli meddelad om detta i förväg, jag skulle förmoda att Laban blir flyttad inom en vecka.

 • Eric

  Okej, men personligen har i alla fall jag inte märkt av några störningar, förmodligen på grund av att mycket av min tid går till studier. Hur som helst så jag är lika nyfiken som innan vad beror på. ;)

 • http://www.binero.se Jonathan

  Eric, den främsta orsaken till störningarna på Laban är problemet med FreeBSD och VMware, som vi har berättat om tidigare här i bloggen.

 • Eric

  Jonathan: Jo, jag misstänkte att det var FreeBSD-problemet, men det hindrar inte att andra problem kan uppstå, eller hur? Hur som helst, tack Jonathan, det var allt jag behövde veta. :)

 • http://eyesx.com Mattias

  Upptiderna har kanske blivit bättre, dessvärre ser jag ingen förbättring på svarstiderna. Ibland är det svarstider mellan 5-10sek, vilket är på tok för lång tid. Detta kan jämföras mot de flesta andra sidor. På en fullpackad tidningssida som är dubbelt så stor (Kb) kan man oftast ladda hela sidan på 1.5sek.

  Detta är något ni verkligen behöver se över. Finns gott om statistik för detta på Pingdom.

 • Gabriel

  Mattias: Det kan ju bero på ditt konto också, hur många sajter du har/hur mycket du har uppladdat, hur mycket data som hämtas när man går in på några av dina sajter, om du har flashbanners på dina sajter, hur scripten ser ut, etc..
  Det behöver ju inte vara problemet, men det är en logisk förklaring.
  Har själv inte haft problem med det och jag har ett tiotals sajter hostade hos Binero.

 • Johan Eliasson

  Riktigt bra jobbat Binero.

  Slängde över en stor sida jag hade på ert webbhotell, då den av någon anledning segade som faen på min VPS och har inte ändrat mig en sekund. Riktigt bra respons på sidan, allt flyter och alla är lyckliga :D

 • http://eyesx.com Mattias

  @Gabriel, tror du missuppfattade min kommentar. Jag pratade om svarstider, dvs tid innan servern svarar på en förfrågan. Det var bara jämförelsen som var mot laddtider ;) Dom faktiska laddtiderna har jag aldrig sett några problem med hos Binero.

  Att det beror på servern har Binero själva redan sagt då det tydligen är för många kunder på en av dom servrar jag ligger på. Dessvärre så är jag inte sugen på att flytta mitt konto en 4-5ggn.

 • http://www.binero.se Jonathan

  Mattias, låt oss ta en sak i taget och göra det riktigt bra, istället för att försöka oss på allt samtidigt och göra det mindre bra. Fokus för vår drift just nu är att stabilisera våra servrar och tjänster. Därefter kommer vi givetvis fortsätta skruva och snabba upp saker och ting.

 • Gabriel

  Mattias: Hahaha… skyller på klockan (då jag skrev inlägget)

 • http://eyesx.com Mattias

  @Jonathan, naturligtvis ska man skynda långsamt. Dock så börjar det komma till en gräns då det inte längre blir acceptabelt (har diskuterats via supporten i månader). När det dessutom verkar handla om för många personer på samma server så känns det som det har med migreringar att göra också ;)

  Av just samma anledning så skulle jag aldrig välja t.ex ett amerikanskt webbhotell.

  Det första en besökare kommer att reagera på är vilket tid det tar att ens få fram sidan, då det är det första som händer :p

 • http://glosor.eu/binero/binero.html Glosor.eu

  Det var ju trevligt… inte..
  Ni stänger ned min hemsida utan att förvarna mig utan att jag gått över gränserna.
  Jag hade köpt erat dyraste paket och erbjöd mig betala mer tidigare innan beskedet kom… Läs mer om binero’s skitskandal här:
  http://glosor.eu/binero/binero.html


Bäst i test två år i rad - Internetworld

Rekommenderas av InternetworldVi är prisade för vår goda support, höga funktionalitet och kontrollpanel.