Webbgränssnitt till MS SQL

 • PUSHA

Kunder som använder MySQL hos oss har länge haft möjlighet att arbeta med sina databaser genom webbgränssnittet phpMyAdmin. För kunder med databaser i MS SQL har inte varit riktigt lika enkelt, förrän nu.

Nu har vi lanserat ett webbgränssnitt för MS SQL-databaser på: https://mssql.binero.se/

Här kan man, precis som i phpMyAdmin, skapa, radera och redigera tabeller och innehåll i MS SQL-databaser. Databaserna skapas precis som tidigare genom vårt kundcenter. Här har ni några skärmdumpar från det nya webbgränssnittet:

MS SQL, stored procedureMS SQL, open tableMS SQL, table viewMS SQL, new queryMS SQL, activity monitor

Webbgränssnittet fungerar enbart för kunder med MS SQL 2008-databaser och som vi har berättat tidigare så är det riktigt enkelt att migrera till MS SQL 2008 om man har MS SQL 2005 hos oss sedan tidigare.

Dessutom planerar vi att migrera samtliga kvarvarande databaser under MS SQL 2005 till MS SQL 2008 under Mars. Mer information om detta kommer givetvis att skickas ut till berörda kunder.

 • http://www.kamape.se Magnus Persson

  Kul och höra att ni fått upp webbgränssnitt nu också. Har haft en del problem med att installera SQL Server Management Studio på en XP-maskin för att kunna administrera så det är toppen att man slipper tänka på det om man behöver göra några ändringar när man inte är vid sin arbetsdator.

  Toppen!

 • Kenneth

  Listar den bara “mina” databaser eller listar den serverns alla databaser som i Sql manager?

 • http://www.binero.se Anders

  Kenneth, det är bara på vår MS SQL2005-server som alla databaserna listas, på MS SQL 2008-servern ser man bara sina egna.

 • http://www.alisso.se Victoria

  lite off topic.
  (det här var det inlägg som kom närmast att ha med php att göra alls)
  undrar när/om ni kommer uppgradera servern till php v6.

  Råkade nämligen ut för ett problem idag;
  körde php include & då buggade hemsidan.
  Letade lite online och visar sig att det beror på att jag sparat php filen som utf-8 (för att åä&ö ska visas rätt + att utf-8 är det ända rätta of.c.)
  men då fanns det någonstans en hidden byte som busade…
  så php fattade inte vad det var för kod i början, men läste på php.net att det här var fixat från v6. som sagt, visste inte riktigt var jag skulle posta det här..
  Hoppas det hjälpar ngn & hoppas ni uppar till v6 så småningom så problemet så ppl slitter att problemet occurrar alls. :)

 • http://www.binero.se Erik

  Hej Victoria,
  Vi ser hela tiden över vilka versioner vi kör av olika applikationer och är ett av dom webbhotellen som strävar efter att erbjuda våra kunder den senaste tekniken. Då vi har en skarp miljö som är viktig för många av våra kunders utkomst måste vi dock se till att våra tjänster håller en jämn och hög kvalitet och kan därför inte köra t.ex. utvecklingsversioner av olika applikationer. Php v6 kan vi nog inte säkert införa än på ett bra tag.
  Vänliga hälsningar,
  Erik, Binero


Bäst i test två år i rad - Internetworld

Rekommenderas av InternetworldVi är prisade för vår goda support, höga funktionalitet och kontrollpanel.