Så här överlåter du din se-domän

 • PUSHA

En domänöverlåtelse innebär att du överlåter ägandet av en domänen till någon annan. Det finns olika skäl till att göra detta, du kan ha sålt/köpt en domän, bytt företagsform eller på annat sätt ha ett behov av att byta ägare till domänen.

En se-domän kan överlåtas mellan Binerokunder utan kostnad. Du beställer överlåtelsen genom att följa stegen som vi går igenom i nedanstående guide:

1. Logga in på ditt kundcenter
2. Fyll i överlåtelsen
3. Ladda ner blanketten
4. Signera och skicka in

Det går endast att göra överlåtelser av se-domäner hos Binero om både överlåtande och övertagande part är kunder hos oss. Det är alltså inte möjligt att göra en överlåtelse från en kund hos en annan leverantör (registrator, registrar) till en Binerokund, utan att det innan skett ett byte av registrator.

Ett sådant byte kräver att du lämnar en auktoriseringskod från den inlämnande till den mottagande registratorn, överföringen av en domän beskrivs här. Den överförande parten behöver inte bli en betalande kund hos Binero för detta, men ett domänkonto måste skapas hos oss. Kravet att en överlåtelse sker mellan kunder hos samma registrator gäller för samtliga registratorer.

För att beställa en domänöverlåtelse så följer du dessa steg:

1. Logga in på ditt kundcenter
Gå till ditt kundcenter här: http://www.binero.se/kundservice/loggain.
Ange ditt kundnummer(fem siffror) och tillhörande lösenord.

2. Fyll i överlåtelsen
Klicka  på “Beställ” i det svarta fältet, och välj menyvalet “Överlåtelser”. Du kommer nu till en tvåstegsraket: overlatelse_raket1_2

 1. I första delen väljer du vilket domännamn du vill överlåta och klickar på “Nästa”.
 2. overlatelse_raket2_2

 3. I andra delen skriver du in alla uppgifter som hör till den tillträdande ägaren, godkänner avtalet och klickar på “Slutför”. Lägger du inte in något kundnummer kommer domänen ligga kvar på kundnumret men ha den nya ägaren.

3.  Ladda ner blanketten
Du ska nu komma till rutan  “Tack för din beställning”. Klicka på knappen “Ladda ner blanketten” för att ladda ner överlåtelseblanketten.

4. Signera och skicka in
Skriv ut blanketten, underteckna den och skicka in den till oss via:

Fax: 08-514 80 140

E-post (inscannad): registry@binero.se

Post: Binero AB, Finlandsgatan 12, 164 74 Kista

Överlåtelsen genomförs senast två arbetsdagar efter att överlåtelseblanketten är oss tillhanda och genomförandet kan kontrolleras i ditt kundcenter. Om kundnummer har angetts på den nya ägaren så måste denna dock bekräfta överlåtelsen via sitt kundcenter först.

 • Pingback: Öppettider i helgen och aktuellt i supporten | Binero - bäst på domännamn, vänligast på webbhotell()

 • http://www.jonnyelofsson.se Jonny Elofsson

  Får felmeddelande då jag ska ladda ned blanketten. Jag mailar om det nu.

 • http://www.binero.se Anders

  @Jonny, troligen ett temporärt fel, testa igen.

 • Per

  Kundnummer rutan står som obligatorisk, enligt texten är den inte det. Vad gäller?

 • http://www.binero.se Erik

  Hej Per, tack för ditt påpekande. Bloggtexten är korrekt – fyller man inte i den nya ägarens kundnr så överlåtes domänen, dvs ägarskapet flyttas men administrationen ligger kvar på överlåtarens konto. Dock vill vi förhindra att överlåtaren låter bli att fylla i kundnr i tron att administrationen skulle överföras automatiskt, vi vill att kunderna gör ett aktivt val över vilket kundnr som ska administrera domänen, därav märkningen “obligatoriskt”. Mvh, Erik

 • Mtibell

  Beställ finns inte i den svarta menyn när jag loggar in. Jag kan inte heller hitta Överlåtelse någon annanstans i menyn. Vad göra? Kan ni skicka exakt URL jag bör gå till som inloggad?

 • http://blogg.binero.se Binero

  Hej Mtibell,
  Det låter som du ligger i vårt modernare 2.0-system. Vi har lite svårt att ta supportfrågor här så jag får be dig att kontakta registry@binero.se så hjälper de dig gärna.
  Vänliga hälsningar,
  Erik


Bäst i test två år i rad - Internetworld

Rekommenderas av InternetworldVi är prisade för vår goda support, höga funktionalitet och kontrollpanel.