Sveriges bästa sajt 2009!

  • PUSHA

OmvardIgår kväll tillkännagav Internetworld vinnaren och de 99 efterföljande toppsajterna i årets upplaga av Internetworld topp100 – listan som enligt affärstidningen rymmer Sveriges just nu hundra bästa webbsajter inom olika kategorier.

Det är med lite extra stolt hjärta som Binero meddelar att guldstjärnan år 2009 går till Binerokunden och startupen Omvård.se, en sajt där du enkelt och snyggt jämför kvalitet och tillgänglighet på olika webbinrättningar.


För att kvala in bland kandidaterna på Internetworlds topp100-lista måste sajten vara entreprenörsdriven med verksamhetsområde på svensk webbmark och inte vara alltför liten till sin storlek.

Därefter bedöms sajten efter ett antal kriterier, bland annat utvecklingskraft senaste året, sajtens design och navigationsstruktur samt hur pass nyskapande den är när det kommer till att utnyttja webben.

På plats två till tio har Internetworld utsett:

2.  Svt.se
3.  Headweb.com
4.  Hm.com
5.  tv4.se
6.  Mrgreen.com
7.  dn.se
8.  Prisjakt.nu
9.  Fritidsresor.se
10.Tasteline.com

Att Omvård kniper förstaplatsen (som förra året intogs av VisitSweden) motiverar juryn så här:

“Omvård.se utnyttjar verkligen webbens möjligheter fullt ut och visar att det inte behöver vara svårt att göra det svåra enkelt. Här samlas offentlig statistik om svensk sjukvård på ett enkelt och tillgängligt sätt. Ambitionen att ’tillgängliggöra statistik på ett sätt som är anpassat för vanliga människor’ lyckas verkligen.

Med snyggt gränssnitt och riktigt funktionellt sök gör Omvård det nästan löjligt enkelt att jämföra kvalitet och kötider mellan olika vårdinrättningar. Statistik illustreras i tydliga grafer och kompletteras med lättbegripliga förklaringar på hur informationen ska tolkas. Integrationen med Google Maps gör det också enkelt att hitta mottagningarna rent geografiskt.

På Omvård.se är man bevisligen för transparens och redaktionen lever som de lär. Här lyfter man in externa nyheter, har ‘debatter’ öppna för kommentarer och alla artiklar går självklart att dela på Facebook och andra sociala webbplatser.

Som besökare har du även genom kundo.se möjlighet att lämna direkt feedback på sajten. En egen blogg med relevant länklista över andra intressanta bloggare som skriver om relaterade ämnen är annat som höjer besökarvärdet.

På nätet har Omvård funnits sedan 2007, men sajten nylanserades i en helt omgjord version 1 september 2009.

Stort grattis säger vi på Binero!

Mer om själva utmärkelsen och de 80 andra hundratopparna hittar du här.


  • http://wallmander.net/ Eric W

    Grattis!

  • http://eyesx.com Mattias

    Till vinnaren har jag inte så mycket att säga. Har aldrig hört talas om den sajten innan. Men grattis till utnämningen.

    Dessvärre har jag svårt att ta Internetworlds lista seriöst, att t.ex tv4.se hamnar på plats 5 är för mig helt obegripligt. Rörigare och buggigare sida får man leta efter. Det finns fler exempel på sidor som inte ens borde få en plats på listan…


Bäst i test två år i rad - Internetworld

Rekommenderas av InternetworldVi är prisade för vår goda support, höga funktionalitet och kontrollpanel.