Bestäm förfallodatum själv på din .SE-domän

 • PUSHA

renew

Igår kväll/natt gjorde IIS en trevlig uppdatering i sina system, de gjorde det möjligt att förnya domäner månadsvis istället för årsvis.

Du kan nu förlänga din .SE-domän med allt mellan 12 och 120 månader. Som tidigare nämnt så gör det också att du på sikt kan synkronisera förfallodagarna i din domänportfölj.

I vårt kundcenter kan du klicka dig in till domänen via kontrollpanel, klicka sedan på domännamnet och under fliken “Information” finner du sektionen “Domänhantering”.

Här väljer du hur många år och månader som du vill förlänga din .SE-domän med. När du har bestämt de antal månader som domänen ska förnyas med och du har klickat på “Beställ förnyelse” så skapas en faktura, denna finner du under fliken “Fakturor”. När fakturan står som betald i våra system så förlängs domänen automatiskt.

För att kunna förlänga en domän via oss så måste följande stämma:
1. Domänen har Binero som registrar
2. Domänen är äldre än 30 dagar
3. Domänen har förfallodatum inom 12 månader.

Se till att säkra upp dina domäner för framtiden nu!

Uppdaterat: läs mer på IDG

 • Pingback: jardenberg kommenterar – 2009-12-08 — jardenberg unedited()

 • http://www.internetsweden.se Peter Forsman

  Ytterligare ett alternativ!?
  4. Domänen är flyttad från annan registrar till Binero

  //Peter

 • http://www.binero.se Erik

  Hej Peter!
  Roligt att höra från dig här på vår blogg och ja, du har så rätt så. .SE-domänen kan registreras i 12-120 månader om den köpts hos Binero eller flyttats till Binero från en annan registrar, kort och gott om domänen har Binero som registrar. Vi beklagar vår slarviga formulering och tackar så mycket för ditt som vanligt välgenomtänkta inlägg.
  Vänliga hälsningar,
  Erik

 • TM

  Har förlängt en hel del av mina domäner nu och är mycket nöjd med nyheten! Speciellt att man kan välja antal månader, så att man sedan får alla domäner att ha samma förfallomånad.
  En fråga som dykt upp – vad händer om man överlåter en domän, som säg, är betald flera år i förväg? Det läggs bara till ett år till den aktuella förfallodagen för den nya ägaren? Om man överlåter och den nya ägaren har en annan registrar än Binero?

 • http://www.binero.se Erik

  Hej TM,
  Till skillnad från .com,net,org,info,biz så förlängs inte .se-domäner med en tidsperiod vid överlåtelser eller transfers. Se-domänen förblir betald till samma datum.
  Vänliga hälsningar,
  Erik, Binero

 • Pingback: Christians dagbok – 2009-12-08 | En sur karamell()

 • Mats

  Mycket bra nyhet. Skulle verkligen vilja synka vara domaner sa det far samma forfallodatum. Dock blir ju detta ohanterligt om man har STORT antal domaner. Tror att manga skulle uppskatta en funktion som forlanger ALLA ens domaner till ett givet datum och genererar EN faktura for detta.

 • http://www.binero.se Erik

  Hej Mats,
  Tack för feed-back och förslag. Det är en given, och god idé. Om det låter sig göras är inget vi kan lova just nu, vi kan lova att vi ska ha det i åtanke när vi moderniserar våra system. Vänliga hälsningar, Erik, Binero

 • Pingback: Sennbrink.se säkrad till 2020 | Björn Sennbrink()


Bäst i test två år i rad - Internetworld

Rekommenderas av InternetworldVi är prisade för vår goda support, höga funktionalitet och kontrollpanel.