Träffa Matt Mullenweg, WP-girls på WP-night!

  • PUSHA

Du vet den där publiceringsplattformen WordPress? Det där open source-systemet som mötte solens ljus i maj 2003 och som vi Bineroner gillar så mycket? Som råkar vara världens mest använda bloggverktyg och totalt driver dryga 200 miljoner sajter? Han som startade hela den grejen, han heter Matt Mullenweg. Och den 25 mars kan du höra honom prata i Sverige på en Binerosponsrad helkväll!

Vi ger dig nyheterna om var du ska vara när för att få höra honom samt en del bonushistorik kring både WordPress och dess superman! :)

Jo, alltså, viktigaste först! Lagom till nästa månads löning har våra Binero-eminenta WP-girls sett till att haffa WordPress skapare Matt Mullenweg till att tala på ett specialevent  i Stockholm.

Den 25 mars, mellan klockan 18-21 bjuder de in till WP-night (för twittrare: #wpnight) hos Stiftelsen .SE (Ringvägen 100) i Stockholm! På kvällens agenda står förutom ett hedersframträdande av självaste WordPressgurun Matt Mullenweg, även föredrag med WP-girls-utbilderskorna Anna Johansson och Jessica Björkäng samt ett snack med Thord Daniel Hedengren, killen som nyligen släppt boken med den coola titeln ”Smashing WordPress: Beyond the Blog”.

Efteråt hålls det efterfest/releaseparty för boken-med-den-coola-titeln hos webbyrån Carnaby Solutions (japp, de som även höll i Applevaka när det vankades iPad!) och allt du behöver göra för att delta är att hosta upp ynka 125 kronor och anmäla dig här!

Dock hälsar girlsen att platserna är begränsade, så vill du vara säker på att knipa en stund med Matt och gänget, är det nog läge att raskt ila till kvarn!

Bonusfakta

3 korta om WordPress

  • Den 27 maj 2003 släpptes den första versionen, 0.7, av WordPress publikt, då med ett mycket fåtal användare. Samma månad året därpå släpptes den första versionen med stöd för plugins.
  • Bakom releasen stod den unga Matt Mullenweg som tillsammans med kompanjon Mike Little länge drömt om ett publiceringssystem med både eleganta, användarvänliga och välbyggda egenskaper. Utvecklingen av WordPress började faktiskt med att de “lånade en bit kod” från det på den tiden stora verktyget b2/cafelog, satte den kreativa ådran till och med hjälp av PHP och MySQL började snickra om drömmen till verklighet.
  • Efter snart 7 år och över 50 nya versionssläpp (från 0.7 till dagens 2.9.2 som släpptes igår) har WordPress vuxit till ett av världens största publiceringsverktyg med många miljoner hängivna användare, både bland privatpersoner och större företag.

3 korta om Matt

Behöver du komma i ännu mera geekish WP-mode, bjuder vi annars denna bloggpost till ära på en WordPress-som-CMS-sång (men innan du köllar, se till att anmäla dig till le night!)!


Bäst i test två år i rad - Internetworld

Rekommenderas av InternetworldVi är prisade för vår goda support, höga funktionalitet och kontrollpanel.