iPad i Sverige – 3×3 länktips som ger dig koll!

 • PUSHA

iPadJa, det finns väl inte en äppelnörd i hela världen som har missat att det råder fruktbarhetstider hos Apple just nu. I förra veckan kom iPad ut på marknaden, och även om den inte finns tillgänglig i Sverige än finns det flera techfrälsta svenskar som lyckats lägga vantarna på den magiska plattan från landet i väst. Men är iPaden så cool som Steve vill få oss att tro? Med Bineros 3×3-länktipsarguide hittar du förmodligen svaren du söker!


3 svenska iPad-sidor

Det finns förstås många som hunnit regga svenska iPad-domäner och fyllt dem med innehåll, men här är i alla fall tre vi fastnat för, och som värmer oss lite extra eftersom de bor hos Binero alla tre :))

 • iPadme.se – Ja, som du kanske anar av url:en är det här är ett riktigt schysst  “paddhäng”  för dig som egentligen vill hålla koll på allt vad heter iPad, på svenska. Den riktigt snygga sidan drivs av @iBjornen, en prylgalen student som brinner för iPad”. Och att han just är student ger ibland innehållet den där roliga och nyttiga studentkryddan, såsom i inlägget “de 10 bästa iPad-ställen för en fattig student”.
 • iPadnytt.se - skön sajt med bland annat eget forum som “tar upp nyheter och rykten som rör Apple´s iPad” och fokuserar på “allt om iPad i Sverige”. Läs till exempel inlägget “första timmarna med iPad” där man går igenom allt från form till appstore!
 • iPad3G.se“Allt om iPad och iPad 3G (priser, bilder, info mm)”. Ja, så lyder payoffen här och den ljuger minsann inte. Här hittar du massor av – ursäkta det moraltantiga uttrycket – “matnyttig information”. Sajten samlar till största del länkar till intressanta artiklar och tester på andra sajter, men bjuder på också eget läsvärt material, såsom sidan om iPad 3G-priser.

3 svenska iPadrecensioner

Liksom det finns gott om iPad-sidor, finns det gott om bloggande iPad-recensenter (amerikanska inte minst!). Här dock tre svenskar vi tycker gjort det bra:

 • Jardenberg unedited (Joakim Jardenberg)“iPad – 10 kommentarer och 15 minuter demo”: Schysst videogenomgång med tillhörande kommentarer av mr JJ, som även satt upp en speciell undersida på sin blogg där han samlar alla sina iPad-relaterade inlägg: IPadSE. Som alltid när det gäller Binerohostade ( :-) ) Jardenberg – tryggt värt att spana in!
 • Inuseful (Johan Berndtsson) – “iPad – vad har storleken för betydelse?”: Besvarar bland annat frågan “vad händer om man tar en framgångsrik produkt och gör den 6 ggr så stor?” och utreder, genom att pedagogiskt och prydligt uppraddat gå igenom funktionsområde för funktionsområde (är mer spännande än det låter) om iPaden bara är en stor iPod Touch, eller inte.
 • Brinkenfeldt IT (Sebastian Brinkenfeldt) – Har svarat på sina Twitterföljeslagares frågor i inlägget “iPad – första intrycken”, som ger hyfsat korta och koncisa svar på de frågor som troligen fler än bara Sebastians followers på Twitter har. Är du liksom denne och andra iPad-innehavare råsugen på att få en iPad innan den börjar säljas i Sverige, kan det också vara värt att läsa inlägget “iPad i Sverige? Här är svaren”.

3 svenska sajter som håller svenskkoll på iPaden

De här har gjort ett bra jobb med att hålla oss uppdaterade hittills, och kommer förmodligen och förhoppningsvis framöver at sköta sig lika bra (så med andra ord – värda att hålla ögonen på):

Och så den obligatoriska bubblar’n…

Sök på #iPadSETwitter så kan du följa det Svedalska paddsnacket i realtid!

…samt ett litet PS.

Struntar du i iPad och är mer intresserad av ännu färskare Apple-nyheter såsom OS 4 för iPhone? Under torsdagen i förra veckan slog det ju fler hoppfulla gnistor i techsfären när Apple blottlade specen för OS4 och började knysta om den kommande iPhonen version 3. Skulle du av någon outgrundlig anledning råkat kunna ha missa det filmade Apple-eventet (kanske var du som vi helt uppslukad av spänningen kring Internetworlds stora webbhotellstest?! ;)) hittar du presentationsfesten här.

Själva håller vi oss dock kvar vid iPaden en stund till och avslutar med den iPad-video som populärt cirkulerat webben senaste tiden – Micael Widells “Will it blend?”:

Bild: Flickr/Sciondriver

 • David

  iPadNytt’s länk är fel, den går till Allt om Mac.

 • http://www.binero.se Erik

  (Skulle bara kolla att ni var med ; ) ), fixat!
  Vänliga hälsningar,
  Erik
  Binero

 • http://www.twitter.com/aron_levin Aron

  Tack för en trevlig artikel och uppmärksamhet till ipad3g.se . Binero tar hand om sina egna, haha. Låt oss bygga ett binero-internet där allt snurar mellan era servrar. :)

  // Aron

 • Johan

  Kan flika in att ipad är en förjd att använda :) Finns, som med alla produkter vissa irriterande problem. Men i stort är jag grymt imponerad, mycket mer positiv efter ett dygns användande än innan jag köpte den.

 • http://ipadnytt.se WIGG

  Tack för uppmärksamheten och ett bra inlägg :)

  Väldigt trevliga människor som jobbar på binero.
  Jag blev uppringd av en representant från binero som förklarade att min sida hade gått lite segt på sista tiden och med nertid som följd. Men berättade att han skulle flytta den till en annan server så problemen skulle lösas.

  Jag hade också märkt det och avvaktade med och ringa kundtjänst. Men kundtjänst han ringa mig först.

  Det kallar jag kundservice! Toppbetyg!

  Och glöm inte bort att hålla er uppdaterade med dom senaste nyheterna om iPad på http://ipadnytt.se

  Mvh

  WIGG
  ipadnytt.se

 • http://www.surfplatta.se Vill ha en Ipad

  Den 10 maj ska man kunna förhandsboka Ipad i Sverige. Ringde Apple Store idag, man bara längtar, hoppas få en innan sommaren.

 • http://www.binero.se Erik

  Härligt att höra WIGG!
  Go Ipadnytt!
  Vänliga hälsningar,
  Erik
  Binero


Bäst i test två år i rad - Internetworld

Rekommenderas av InternetworldVi är prisade för vår goda support, höga funktionalitet och kontrollpanel.