Simons SEO-tips: gratisverktyg du bör testa, del 2

  • PUSHA

Efter onsdagens tips om 5 gratisverktyg som du bör testa inom SEO går vi raskt vidare med del 2 i verktyg – den här gången med lite mer okända verktyg och webbläsarplugins som oftast inte är kända utanför SEO-kretsar.

5 till gratis SEO-verktyg du bör testa!

Tidigare i serien:

1) SEO från början 2) Tekniska tips 3) Gratisverktyg 1


1. Open Site Explorer

Open Site Explorer riktigt bra verktyg från SEOMoz där du enkelt kan se antalet länkar till din sajt och få ett värde på vilken auktoritet din sida och sajt har.
2. SearchStatus

Searchstatus är ett bra plugin för FireFox där du kan se saker såsom PageRank, mozRank från SEOMoz och även saker som att du direkt kan markera olika nyckelord, se antal tillbakalänkar, se vilka länkar som är taggade med rel=”nofollow” och mycket mycket mer.3. SEO Quake

Vill du känna dig som en riktig SEO-hardcore person och hålla koll på inlänkar kontinuerligt när du söker? Ja, då ska du använda SEO Quake för Firefox, Chrome eller Safari.


Det här verktyget förändrar hela din sökupplevelse och du kan direkt se data direkt i sökresultatet som du kan se via bilden nedan med detaljer rörande länkar.


4. Redirect checker

Har du någon gång flyttat en sida till en annan? Har du bytt domän från en till en annan och gjort en massa redirects? Då bör du testa detta med Redirect Checker. Det är ett supersimpelt men ändå bra verktyg för att kolla om allting står rätt till.


5. Twingly BlogSearch

“Hur ska jag använda Twingly för SEO?”. Det är många som tror att Twingly är någon slags bloggsökmotor/kanal/livefunktionalitet som är med i den fina sociala medier-bubblan och ingenting som som arbetar med sök kan använda sig av.

Det här är faktiskt fel – För Twinglys data är riktigt bra att använda sig av när det gäller SEO, och i synnerhet när det gäller den länkdata de har tillgång till.

Har du själv en blogg och vill ha fler länkar? Genom att kika på Twinglys Top100 och även söka upp bloggprofiler ser du vilka starka bloggar det finns i Sverige och kan sedan dra nytta av det. Eftersom nästan alla bloggar i Sverige finns på Twingly är det riktigt bra att använda sig av för att få nya krämiga länkar.

Fler verktyg finns

Som jag nämnde i min förra bloggpost finns det en djup uppsjö verktyg att använda, i de här två delarna har jag tagit med några av de jag personligen anser är bra att börja med.

Till detta finns det en rad plugins och annat kul till WordPress som kan ses som direkta SEO-verktyg. Men mer om det i en kommande bloggpost. ;)


Bäst i test två år i rad - Internetworld

Rekommenderas av InternetworldVi är prisade för vår goda support, höga funktionalitet och kontrollpanel.