Så hittar du målgruppen på Facebook (och fem FB-tips är fler än fler än fyra elefanter)!

 • PUSHA

Vi hoppas att du noterat att det numera är väldigt enkelt (och fräscht!) att hitta Binero på Facebook: facebook.com/binero. Men för dig som inte bara söker Sveriges vänligaste webbhotell utan även är ute efter statistik och/eller en specifik målgrupp är Facebook också “the place to look”.  Idag tipsar vi om hur du på ett enkelt sätt får fram exakt hur många Facebookanvändare som bor på en viss ort, är av ett visst kön, tillhör en viss ålder, har vissa speciella intressen också vidare. Ja, och så har vi ett gäng andra fina FB-tips också :)

 

1. Har du någon gång annonserat på Facebook känner du förmodligen redan till det här. Men bara tanken på att statistiknördar (och andra) kan ha riskerat missa denna fantastiska möjlighet, kan vi inte låta bli att uppmärksamma den. “Den” – det vill säga möjligheten att använda Facebooks annonsgenerator för att få fram riktigt intressant statistik!

Så här gör du:
(klicka på bilderna för större version)

 • Logga in på Facebook.
 • Titta i högermenyn där annonserna syns. I toppen av dem finns en länk med texten “Skapa annons”. Klicka på den (syns inga annonser hos dig, klicka på “Visa alla evenemang” högst upp i högermenyn så bör också annonserna visas).

   

   

 • Fyll i uppgifterna under “Utforma din annons”. Det spelar egentligen ingen roll vilken webbadress, bild och text du väljer (om du inte tänkt att skapa en faktisk annons förstås!). Det här är bara ett steg du behöver fylla i för att komma vidare i processen.
 • När du fyllt i fälten – klicka på “fortsätt”.
 • Nu kommer du till steg 2 – “målgruppsparametrar”*. Det är här det riktigt intressanta börjar! Ändrar du ingenting får du veta hur många svenskar som totalt finns på Facebook.

 • Men vill du veta exempelvis hur många som bor i en viss stad, fyller du i namnet på den önskade staden och ser hur siffran till höger ändras. Likaså kan du specifiera ålder, kön, intressen, födelsedag, utbildning etcetera.

*Värt att veta är att den siffra du får upp visar de på Facebook som angett dina urval i sin profil. Det vill säga, har du valt att få fram kvinnor i Bromölla mellan 20-40 år kommer Facebook endast att lista dem som angett att de är just kvinnor i den åldern boendes i Bromölla. Det innebär alltså att det kan finnas fler kvinnor i den åldern i Bromölla som har ett Facebook-konto, men som exempelvis valt att inte skriva in sin ålder, kön, bostadsort etc.


Fem FB-tips är mer än fyra elefanter

Precis. Synd att nöja sig med ett när vi har flera på lager….

2. Ett tips i återvinnningskategorin (vi skrev om det häromveckan..): Du har väl inte missat att du kan göra en backup på allt ditt Facebookinnehåll – det vill säga ladda ner en zip-fil med alla dina bilder, statusuppdateringar, vänner, också vidare? När du är inloggad på Facebook, gå till Konto > Kontoinställningar > Ladda ner din information (ligger näst längst mer i menyn)!

3. Du har en Facebooksida….men sen då? Det finns ett flertal svenskar som gjort kloka FB-guider kring hur du marknadsför och använder din Facebooksida – både på Facebok och i andra kanaler. Vi rekommenderar till exemplel:
– Simon Sundéns heta SEO-tips: “Så Facebookifierar du din sajt” (only for Binero :))
– Social Business: 20 sätt att marknadsföra din Facebooksida (del 123 och 4)
– Helen “@Rockspindeln” Alfvegrens rockande bra Facebook-guide.

4. Söker du djupare koll på statistiken än den du kan få via vårt tips ovan, bör du ta en titt på Disruptive Medias blogg. Annika @annika Lidne har grävt ner sig i Svenskarnas FB-engagemang, och det är intressant läsning!

5. Är det nån som på ett intrenationellt plan kan sociala medier så är det supersajten Mashable. De har både en fyllig Facebook-guide och ett helt gäng Facebook-taggade inlägg som kan vara intressanta för dig som vill ha ut mer av den sociala nyllehyllaren!

 

Har du fler “smarta tips” på hur man kan använda Fejjan, som vi och andra kanske inte har tänkt på? Tipsa gärna!

Och. Gilla gärna! ;)

 

Bild: “Target” av Cliff1066 (Jasper Johns)/Flickr.


Bäst i test två år i rad - Internetworld

Rekommenderas av InternetworldVi är prisade för vår goda support, höga funktionalitet och kontrollpanel.