Tillbakablick 2010 och framåt

  • PUSHA

På allmän begäran kommer vi att berätta lite mer vad vi arbetar med internt och externt, i takt med att vi nu kan börja rulla ut resultaten av vårt arbete. Men först en liten tillbakablick.

2010 var ett spännande och händelserikt år innehållande såväl med- som motgångar. Binero växte under året i en otrolig takt, vi har i princip dubblerat antalet kunder på åtta månader, samtidigt som vi vuxit med många duktiga nya kollegor. Nedan finner ni ett axplock ur bloggen av vad vi på Binero gjort det senaste året, och var ni har kunnat träffa på oss externt.

I januari utökade vi våra öppettider till kl. 22 måndag till torsdag, en välkommen nyhet för alla våra kunder. Vi hoppas att kunna utöka våra tider ytterligare till dygnet runt, men inte till vilket pris som helst. Den dagen vi börjar med dygnet runt öppet så ska vi ha egen kunnig personal på plats, inte ett callcenter som bara öppnar ett ärende.

I januari började vi även lansera en artikelserie om vårt nya system Binero 2.0.

I mars var vi på plats på Internetworlds Webbdagarna, en trevlig och lyckad tillställning med besökare från hela landet. Men detta var inte den stora händelsen i mars, den 8 mars, på den internationella kvinnodagen så lanserades nya Binero 2.0. Ett nytt system med lastbalanserade webb- och mailservrar.

Som om vårt unika system inte skulle vara nog så utökade vi även våra webbhotellpaket till 100 resp. 200 GB utrymme och lät trafiken utökas till 2000 resp. 4000 GB. En ny standard för webbhotell sattes.

I april hände mycket på en och samma gång, något som vi inte hade räknat med alls. För andra året i rad blev Binero utvalt till Sveriges bästa webbhotell av tidningen Internetworld, lyckan bland alla på Binero var total, utan min fantastiska personal så hade detta aldrig varit möjligt. Dagen efter vinsten i Internetworld stängde webbhotellet Spray sina portar och ett stort antal webbhotellkunder stod utan webbhotellplats. Trots att Spray hade gjort upp med ett annat webbhotell så valde ett stort antal kunder att gå över till oss vilket var glädjande.

En annan rolig sak som hände första april var att vårt aprilskämt fick många att sätta kaffet i halsen, Binero skulle efter många år med både Windows och Linux servrar upphöra med Linux och enbart erbjuda Windows. Ett lyckat skämt. :-D

I början av Juni var vår One-Click installerare klar för Binero 2.0, självklart såg vi till att det gick att installera PHP- samt .NET- applikationer. Den här månaden började även vår årliga sommarkampanj, allas vår Kjetil fick ta på sig kungakronan och fotograferas för kampanjen ”Daniel blev prins – men hos oss blir du Kung!”.

I juli fick vi hjälp av en Geek Girl, Heidi Harman med att göra en grundläggande WordPress-kurs i film och text på bloggen. Senare under året har SEO-kungen Simon Sundén skrivit tiotals fina guider här om sökmotoroptimering.

I augusti utökade vi våra öppettider ytterligare och man kunde ringa oss från kl. 08:00 på morgonen.

I september gjorde flera ur personalen ett besök på Stockholm Inkbash på Münchenbryggeriet. Vi hade en trevlig kväll och kvällen gav upphov till en rolig annons med Binero-tatueringar.

I oktober drog Eget företag-mässan igång i Älvsjö, Binero fanns självklart på plats, något som få besökare kunde undgå. Våra utdelare gav upphov till många fniss och blickar, iklädda helgröna kroppsstrumpor delades vårt mässerbjudande ut. Och de som tittade förbi vår monter bjöds på underhållning av vår trollkarl som trollade fram erbjudanden ur tomma luften.

I oktober gav vi dessutom bort 10 000 .SE-domäner, de försvann på en vecka, man kunde sedan under hela oktober köpa .SE domäner för endast 25 kr/st. En minst sagt lyckad kampanj.

November besökte vi Dreamhack och hade tillsammans med Sitoo och Jajja ett frukostseminarium. En rolig och lite udda händelse för oss på Binero.

I December sålde vi .NU domäner för en spottstyver och flyttade vårt kontor till huset KistaOne vägg i vägg med gallerian i Kista. Efter 2½ år på Finlandsgatan brevid Microsoft så var vårt kontor så fullt med folk att det satt 3 personer och jobbade i konferensrummet och en i entrén, så en flytt var varmt välkommen.

Under november-december bytte och uppgraderade vi huvuddelen av vårt nätverk. Oförutsedda buggar som inte upptäckts i labbmiljön orsakade i samband med detta tyvärr två större driftsstörningar. Detta är något vi beklagar. Resultatet är att vi nu snart har ett starkare nätverk – och mycket hårdare rutiner för all verksamhet i bolaget i synnerhet för driften och kan erbjuda en bättre tjänst.

Ett försenat Tack för ett fantastiskt 2010. Med branschens första Anycast-nät har vi inlett 2011 och nu ska vi fortsätta på den inslagna vägen.

Anders Aleborg

VD och grundare,

BineroBäst i test två år i rad - Internetworld

Rekommenderas av InternetworldVi är prisade för vår goda support, höga funktionalitet och kontrollpanel.