Vad är Affiliatemarknadsföring?

  • PUSHA

Idag inleds Andreas Johanssons serie om  affiliatemarknadsföring:

Affiliatemarknadsföring är en prestationsbaserad modell av marknadsföring. Det vill säga du får bara betalt om dina besökare gör något aktivt på din hemsida/blogg. Det finns flera olika typer av ersättningsmodeller som du kan använda dig av för att tjäna en bra hacka på din hemsida/blogg. Här kommer en liten introduktion:

 

I denna artikelserie på totalt fyra artiklar på Bineros blogg så kommer jag skriva några rader om affiliatemarknadsföring. De ämnen jag kommer ta upp är följande:

  1. Vad är affiliatemarknadsföring? – Här tar jag upp de mest grundläggande sakerna inom affiliatemarknadsföring.
  2. Tjäna pengar på din blogg med affiliatemarknadsföring – Detta blir en artikel där jag inte kommer lägga ner så mycket krut på hur man kommer i gång med affiliatemarknadsföring. Jag kommer snarare att rikta mig till bloggare som redan har annonser uppe och försöker tjäna pengar på sin blogg. Tanken är man ska lära sig något nytt så man kan tjäna ännu mer pengar på sin befintliga blogg.
  3. Jobba med affiliatemarknadsföring – Vad krävs att kunna jobba med affiliatemarknadsföring på heltid? Hur ska man lägga upp sin verksamhet? Denna artikel kommer vända sig till dig som funderar på att arbeta med affiliatemarknadsföring på heltid.
  4. Sälja produkter/tjänster med affiliatemarknadsföring – Som avslutning av min serie här på Bineros blogg så kommer jag vända mig till företagare som funderar på att öka sin försäljning genom att låta andra marknadsföra sina produkter/tjänster på internet.

Vad behöver man för att komma igång?

För att komma igång med affiliatemarknadsföring så behöver du en hemsida/blogg där du kan lägga upp annonser som dina besökare kan klicka på. Om du redan har en blogg/hemsida så behöver du annonser som dina besökare kan klicka på, eller hur? Det är då man ska vända sig till ett affiliatenätverk.

Affiliatenätverk – Ett affiliatenätverk är ett företag som andra företag som vill sälja sina produkter/tjänster ansluter sig till. Det är till affiliatenätverket du kommer vända dig till när du vill hämta annonser, kolla statisk över antal som har klickat på dina annonser osv.

Det finns rätt bra med affiliatenätverk i Sverige. Det som skiljer affiliatenätverk i mellan är att de har olika företag som är anslutna till sig. T.ex. så finns Ellos på ena affiliatenätverket men inte det andra. Så därför kan det vara bra att bli medlem på samtliga affiliatenätverk så man får en bra översyn över vad som finns.

Lista på några bra affiliatenätverk

  1. Commission Junction
  2. Tradedoubler
  3. Adrecord
  4. Adtraction
  5. Double

När du har blivit medlem på en eller alla affiliatenätverk så är det bara att ansöka om att få vara med i affiliateprogrammet. Skulle du bli godkänd så har du möjlighet att hämta en kod som innehåller själva annonsen som du sedan kan placera på din hemsida/blogg.

Förklaringar och ordlista på ord du kommer stöta på

Ersättningsmodeller

Lead – Lead betyder att du får betalt om besökare gör något speciellt på annonsörens hemsida. Det kan vara t.ex. att gå med i ett nyhetsbrev, besökaren bli gratis medlem osv.

Sale – Sale är när besökaren som klickar på annonsen köper något från annonsören. Detta är nog den vanligaste formen av ersättningsmodell.

Klick – Med klickersättning så får du betalt redan när besökaren klickar på annonsen. Det spelar ingen roll vad besökaren gör på annonsörens hemsida. Denna form av ersättningsmodell är inte så vanlig, men den finns.

Click Through Ratio (CTR) – Hur många som har klickat på annonsen

Conversion Rate (CR) – Conversion Rate (konverteringsgrad) visar hur många besökare som har klickat på annonsen som verkligen genomför en sale/lead

För mer avancerad ordlista för mindre vanliga ord för nybörjare inom affiliatemarknadsföring kan du hitta här.

Affiliate hos Binero

Det finns de som drar in hundratusentals kronor som affiliates till Binero idag – och du kan också tjäna en hacka. Binero är medlem av ett av världens största affiliatenätverk Commission Junction. Ett medlemskap där för dig är gratis – och du får 50% av intäkten på första årsfakturan i provision på de kunder som klickar på din banner eller länk. Ett företagspaket med en se-domän ger alltså 900 kr i provision. Välkommen att testa här!

Om Andreas Johansson

Andreas Johansson (@knatteante) jobbar just nu på deltid med affiliatemarknadsföring och det har han gjort mer eller mindre under 2 år. Vill du läsa mer om Andreas och hans arbete så kan du besöka hans blogg Super affiliate där han bloggar öppet om sina projekt.

 

 

 


Bäst i test två år i rad - Internetworld

Rekommenderas av InternetworldVi är prisade för vår goda support, höga funktionalitet och kontrollpanel.