Varning! Webmail-bedragare!

  • PUSHA

Nej, vi syftar inte på olika branschkollegor som senaste månaderna ploppat upp med samma webmailslösning som vi använder – vi är bara glada att fler väljer Roundcube då det stärker communityt och gör det lättare för kunder att byta leverantör ;).

Det vi syftar på är att det skickats ut en del spam/phishing-liknande mail från e-postadressen “info@webmail.se” till personer runt om i världen (däribland våra kunder). E-postmeddelandena ser ut såhär:

 

Bäste Post Ägare

 

Detta meddelande är från webmail messaging center för alla webb-mailkonto ägare. Vi håller på att uppgradera vår databas och e-postkonton centrum.
Vi är upphörande av alla oanvända e-postkonton för att skapa utrymme för nya konton.

För att förhindra att ditt konto från sägs upp, måste du uppdatera den genom att tillhandahålla den begärda informationen nedan:

Bekräfta din e-identitet NU

E-post Användarnamn: ……………
E-post Lösenord: ……………

Varning! Ett konto ägare som vägrar att uppdatera hans eller hennes konto inom sju dagar efter mottagandet av denna varning kommer att förlora hans eller hennes konto permanent.

Varning Kod: *********

Tack,
Webmail Administrator.

Givetvis är dessa fejk och ett försök till att få tag i dina inloggningsuppgifter till ditt e-postkonto (för att där komma över ännu känsligare information). När det gäller såna här typer av mail så är det viktigt att man kollar upp det noggrant. Man ser direkt att svenskan är lite “sådär” i mailet vilket kan vara ett tecken på att det är ett falskt brev.

Sedan gör vi aldrig några sådana utskick där vi ber våra kunder fylla i sitt lösenord och svara oss det via mail. I överlag så kontrollera alltid avsändaradress när du svarar på ett mail så inte mottagaren egentligen är någon annan.

 

Bild: Flickr/Richzendy

  • http://projektbarfota.se Projekt Barfota

    En “administratör” ska ju aldrig behöva be om dom uppgifterna per definition typ ;)

  • Pingback: Tweets that mention Webmail-bedragare! | Binero blogg -- Topsy.com()

  • http://blog.gg8.se/wordpress nitro2k01

    Jag undrar snarare vad det är för mähän som går på den här typen av automatöversatt svenska. Spääämarna borde ju logiskt sett tjäna på att investera max ett par tusen på att få skiten bättre översatt. Men, näe…


Bäst i test två år i rad - Internetworld

Rekommenderas av InternetworldVi är prisade för vår goda support, höga funktionalitet och kontrollpanel.