Sex Twittertips för nyhetsknarkare!

  • PUSHA

Idag kläcker vi sex tips kring hur du på bästa sätt använder Twitter som nyhetskälla och på vackraste vis får reda på när det händer något som bör beröra dig. Super för alla som har pippi på nyheter alltså! Läs mer om Summify.com, Twitter.alltop.com, Nujo.se, Cision/journalisttweets.com, Boxcar.io, Lisa Silfwer med flera nedan!

 

 

Flyg ikapp nyheterna!

Vill du ha full koll på Twitter; twittrare, tjänster runt omkring Twitter, tekniska problem och uppdateringar, tweetrelaterade affärsmodeller, Twitterstrategier med mera bör du definitivt se till att dagligen besöka twitter.alltop.com. Eller lägg helt enkelt till adressen i din RSS-läsare. Vår gamla favvosajt Alltop har i vanlig ordning gjort ett suvenränt jobb med att samla ihop och bevaka de intressantaste tjänsterna inom olika områden, och på Twitterfronten gör de ett precis lia bra jobb. Är du Twitter-news-junkie är den här garanterat en klockren källa till de bästa nyhetsflödena!

Det var till exempel via Alltop vi fick nys om den coola Twitter-bänken, som i sin tur genast fick oss nyfikna på @TweetingSeat.

Vad har triggat dina twänner?

Summify är, enligt dess egen beskrivning (fritt översatt):

“en tjänst som skapar en periodisk sammanställning av de mest relevanta nyheterna, från alla dina sociala nätverk, och levererar dem till dig via e-post och på webben.”

Du får kort sagt dagligen veta vilka tweets, i detta fall länkar till artiklar och annat intressant, som gått varmast bland dina andra Summifyanslutna vänner. Ett utmärkt sätt för dig som inte hinner sitta klistrad vid Tweetdeck vardagstimmarna i ända men ändå vill hålla koll på vilka ämnen som varit populära under dagen.

Håll dig ajour med Twitterjournalister!

Att Twitter är ett populärt tillhåll bland journalister vet du förmodligen redan. Men att på måfå försöka hitta vilka man kan/bör följa är kanske ingen barnlek. Och framförallt kanske man inte vill behöva börja följa alla hundratals journalister jämt bara för att man då och då vill snappa upp nyheter och/eller debatter dem sinsemellan. Ett bra alternativ för dig som vill slippa lösningen ovan (hitta/följa alla) är att till exepel surfa in på nujo.se. De har nämligen kartlagt twittrande journalister från Sveriges alla stora och mellanstora nyhetsmedier, delat upp dem i kategorier och plockar bland annat in journalisternas senaste tweets i ett gemensamt reatidsflöde. Twittrar själva “trendande nyheter “ på @nujo_se.

Företaget Cision erbjuder sedan 2009 en liknande tjänst där de inte bara listar ett urval svenska, twittrande journalister utan även Twitterjournalister i resten av världen, sorterade efter land.

Är du själv journalist (eller känner någon som är det och vill ha tips på hur du kan använda Twitter effektivt, rekommenderar vi att läsa det här blogginlägget av Lisa @JournalistLisah Silfwer.

Egospecial: Bli kvittrad när du blir twittrad!

Hör du till dem som vill bli notifierad så fort någon nämner dig eller skickar DM (direktmeddelande) till dig på Twitter? Men är du trött på att mobilnotifikationen är förvillande likt signalen om att du fått ett sms? Låt oss då glädja dig med att Boxcar kan vara räddningen (och glädjen!) för dig. Med Boxcar kan du samla notifieringar från alla möjliga tjänster (Twitter, Facebook, epost, RSS med mera) på ett och samma ställe. Men allra mysigast tycker vi att den är som iPhoneapp ihop med Twitter. Lägg till ditt Twitterkonto och ställ in vilken signal du vill ha, och – om du väljer fågelkvittret (logiskt!) så har du den finaste Twitternotifiering dina öron kan drömma om!

Mumsa metanyheter!

Vem bloggar bäst om det som händer på Twitter om inte…..Twitter via Twitter blog?! För att inte tala om vilka som twittrar bäst om Twitter (eller nåja, i alla fall närmast dess källa)… Precis. Följ helt enkelt @Twitter.

Vad tycker du om Twitter som nyhetskälla? Delge oss gärna dina tankar och funderingar!


Bäst i test två år i rad - Internetworld

Rekommenderas av InternetworldVi är prisade för vår goda support, höga funktionalitet och kontrollpanel.