Hur du köper en t-shirt från Google eller Apple

  • PUSHA

Ibland räcker det inte med att gilla ett företag eller dess produkter. Ibland måste man få uttrycka det så tydligt som det bara går. Här är artikeln för dig som gärna drar på dig en tischa med en Google-logga, eller varför inte en keps med Apples logga på?

Man kan givetvis mena att detta är extremt nördigt, eller så är det just inte det. För om det är okej att ta på sig en tröja med sitt favoritband, eller varför inte en med en stor logga för klädmärket man har på sig, så borde man väl få visa att man gillar Google? Vi tycker iallafall det – så här har du en rad häftiga butiker du kan shoppa loss i närhelst du råkar ha litet för mycket pengar på kontot!

Apples Company Store

Apples egna butik på 1 Infinite Loop, Cupertino

Jo, den kallas så. Apple har nämligen en butik precis bredvid högkvarteret på 1 Infinite Loop i Cupertino. Men detta är ingen vanlig butik, utan den enda Applebutiken i världen som säljer tröjor, muggar, kepsar, nyckelringar och en rad andra kul saker med Apples logga tryckt på. Prisnivåerna är inte överdrivet satta, och butiken är det närmaste en äkta Appleälskare kommer till att göra en pilgrimsfärd. Undertecknad har varit där och precis som i Apples övriga butiker håller den extremt hög nivå på sortiment och utbud. Nackdelen då? Det går inte att beställa profilprodukterna via Internet, utan vill du handla måste du helt sonika sätta dig på planet till San Francisco. Eller, om du är bekväm med att köpa på andrahandsmarknaden (till ockerpriser) så finns det webbshoppar som The Missing Bite som kränger ut både det ena och det andra. Kolla in deras utbud här.

Microsofts Company Store

Microsofts egna butik i Redmond.

Om Apples butik i Cupertino är väldigt… Apple, så är Microsofts butik i Redmond väldigt Microsoft. Precis som hos Apple finns här kläder, väskor, nyckelringar och en rad andra saker, plus hela Microsofts egna sortiment givetvis. Anställda har rabatt i butiken men vanliga dödliga får finna sig i att betala rätt bra med pengar för varorna däri. Undertecknad var där 2003 och köpte en väska med Microsoftloggan broderad till ett pris som var högre än vad den kostade hemma, utan loggan. Men ändå, en solid och trevlig butik som finns i byggnad 92 på Microsofts gigantiska campus utanför Seattle. Butiken finns även på nätet men där är den endast avsedd för anställda på Microsoft.

Google Store – fullpackad med varor

Google - ingen fysisk butik, men däremot en rejäl på nätet.

Gillar du Google, eller varför inte YouTube? Google har en fullpackad butik på nätet och till skillnad från Apple och Microsoft har de inga problem med att sälja till allmänheten. Å andra sidan har Google ingen fysisk butik, åtminstone inte vad företaget själva kommunicerar ut. I nätbutiken hittar du allt från paraplyer (12 euro) till en sittsäck (186 euro), eller varför inte Googles egen lavalampa (29 euro)? Är du en hängiven tävlingscyklist så kanske Googles kortbyxor för ändamålet (82 euro) faller dig i smaken. Kort sagt, här finns precis allting, och prisnivåerna är kanske en aning höga (en T-shirt ligger runt 10-15 euro styck) med tanke på att man ju indirekt gör reklam för Google och deras produkter, men kvaliteten sägs vara god och vem gillar inte Google?

Kolla in i Googles butik för mer information.

Finns det fler?

Företag som Skype, Spotify och Facebook då? Skype säljer faktiskt saker på sin hemsida, men då handlar det uteslutande om utrustning för att använda Skype som tjänst. Spotify och Facebook tycks inte ha någon regelrätt försäljning av “mörchändajs” i dagsläget men ingen blir nog förvånad om detta förändras på sikt.

Det finns också en rad kända bloggare och andra projekt som då och då säljer snygga t-shirts eller andra prylar. Att köpa en t-shirt eller en musmatta är ett bra sätt att stötta sin favoritblogg eller ett projekt man gillar skarpt.  Horace Dediu och hans blogg Asymco säljer exempelvis en riktigt snygg t-shirt. Kände mac-bloggaren John Gruber har då och då kampanjer för sina t-shirts via sin sajt, macbloggen 512 Pixels har precis lanserat sin egna t-shirt och teknikbloggaren Shawn Blancs t-shirt tillhör utan tvekan en av de snyggaste som gjorts.  Via webbsajter som CafePress.com kan man också hitta allt från t-tröjor till musmattor med tryck från allehanda teknikföretag som gjorts av både privatpersoner och företagen själva. Kvaliteten varierar, men priserna är humana.

Sen ska vi givetvis inte glömma bort Canonicals butik för Ubuntugrejer, där det finns riktigt snygga mössor, tröjor, med mera. Gillar man alternativa operativsystemet Haiku har de också en butik värd att besöka.

Har du tips på coola t-shirts eller annat kul från ett företag eller blogg? Tipsa gärna i kommentarsfältet nedan!


Bäst i test två år i rad - Internetworld

Rekommenderas av InternetworldVi är prisade för vår goda support, höga funktionalitet och kontrollpanel.