Är din WordPress blogg säker?

  • PUSHA

Har du uppdaterat din WordPress-blogg till senaste versionen på sistone – eller har du (av ren lathet?) struntat i det som många andra? Om så skulle vara fallet så kan just din blogg vara vidöppen för webbäventyrare i form av hackers och andra illvilliga personer. Det är ingen god strategi. När man arbetat med WordPress i några år lär man sig den hårda vägen: att ALLTID se till att köra den senaste versionen av WordPress och de använda tilläggen. ”Det händer inte mig!” kanske du säger. Nej, kanske inte, men tänk om…

Många vet inte ens var de ska börja

De fyra vanligaste orsakerna till det är:

  1. Man saknar kunskap att uppdatera – Många vet ingenting om hur man uppdaterar en blogg och därför blir det inte gjort. Man vet helt enkelt inte i vilken ände man ska börja trots att man kanske känner till en rad rykten om hackers som attackerar WordPress-sajter. Jag har till och med varit med om att personer som bloggar inte ens vet att det är en WordPress-installation man skriver i varje dag.
  2. Rädslan att förlora skrivna inlägg – ”Jag vågar inte uppdatera min blogg… Tänk om jag förlorar mina inlägg som jag har kämpat med så att skriva!” Ja, faktiskt, så är det en mycket vanlig anledning till att inte uppdatera. Rädsla blandad med bekvämlighet.
  3. Röra ihop alla tillägg – De flesta bloggare har sina favorittillägg och widgets och struntar i att uppdatera bloggen därför att de tror att tilläggen då i värsta fall slutar att fungera helt, eller i bästa fall rör ihop layouten. Då är det bättre att köra på sin gamla 2.5-installation.
  4. Man behöver inte uppdatera – Det finns faktiskt bloggare som anser att risken för intrång är så liten att man inte behöver bry sig om uppdateringar. Tro det eller ej, men jag har träffat sådana personer genom åren. En del har klarat sig fint på den strategin, andra har djupt ångrat den.

Binero –– WordPress Security Updates

Så här undviker du fällorna

Det finns fyra enkla steg att följa för att försäkra dig om att du alltid håller dig ett par steg före illvilliga hackers:

  1. Om du inte själv klarar av att uppdatera din blogg, prata med någon som vet hur man gör och be den personen hjälpa dig. Försök att själv lära dig de enkla stegen i uppdateringsprocessen (jag återkommer med en artikel om detta lite längre fram här på Binero-bloggen).
  2. Håll antalet tillägg på ett minimum. Du vinner i sidladdningshastighet och kommer att ha mycket mindre bekymmer när du uppdaterar.
  3. Använd aldrig obskyra eller gamla tillägg! Huvudfunktionaliteten på din WordPress-blogg skall heller aldrig få styras av vilka tillägg du använder.
  4. Använd inte teman som kräver en rad tillägg för att fungera korrekt. Om du gör det och temat helt plötsligt inte uppdateras så står du där med ett värdelöst paket.

Om du följer ovanstående råd och använder ditt sunda förnuft så kommer du att kunna sova lugnt om nätterna utan att behöva installera en mängd säkerhetstillägg till din blogg. Det är inte svårt att hålla en WordPress-blogg uppdaterad – bara man tar sig lite tid och sätter sig in i den enkla uppdateringsprocessen.

Ett tips: du har väl sett den smidiga OneClick-installationsfunktionen i din kontrollpanel hos Binero? Logga in i panelen och välj Verktyg i sidomenyn till vänster. Klicka sedan på OneClick Installer. Sedan väljer du den bruna länken ”Installera ny applikation” och därefter kan du välja att installera en garanterat fräsch och säker WordPress-blogg på valfri domän som du har hos Binero.

Lycka till!

 

Peter From har utvecklat och installerat WordPress sedan 2005 och driver själv en rad sajter baserade på systemet. Han är också en mycket aktiv plussare på Google+.


Bäst i test två år i rad - Internetworld

Rekommenderas av InternetworldVi är prisade för vår goda support, höga funktionalitet och kontrollpanel.