Driv mer trafik till din WordPress blogg

  • PUSHA

Binero WordPressVarje bloggare har en dröm och det är att bloggen ska läsas av så många som möjligt. Ingen vill ju blogga för en tom webbrymd. Det finns många saker att tänka på om man vill bli en framgångsrik bloggare men i den här artikeln tänkte vi på Binero bjuda på tre grundläggande tips som driver mer trafik till just din blogg. Du behöver inte installera några nya tillägg, vara särskilt tekniskt bevandrad, eller ens veta vad SEO betyder för att börja använda dig av våra tips. Det enda som behövs är ett sunt förnuft och en vilja att utvecklas.

Nog om det – här följer våra tips… (våra WordPress-guider hittar du här):

1. Gör det enkelt att följa din blogg

Det låter enkelt – och är det också. De allra flesta teman har idag en väl synlig knapp för RSS och/eller e-postfunktioner för att besökare ska kunna följa dina inlägg aktivt. Det är viktigt att den lilla RSS-knappen är lätt att hitta och att du talar om för dina läsare att de enkelt kan följa din blogg via RSS (syndikering) eller via e-post (om du t.ex. använder Feedburner från Google eller en liknande funktion). Läsare som blir påminda om att du har någonting nytt att bjuda på i din blogg kommer också oftare på besök. Det låter självklart men många bloggare glömmer bort att använda sig av RSS på ett effektivt sätt.

WordPress Traffic Binero Hosting

2. Kommentarer och mer kommentarer

På alla framgångsrika bloggar kan man se att det pågår diskussioner i kommenterarerna på inläggen. Dessa bloggare uppmuntrar till diskussioner och kommentarer och når därför många fler engagerade läsare. Du bör också göra det redan när du skriver dina inlägg. Svara också relativt snabbt på frågor och reagera på de kommentarer som görs för att uppmuntra en fortsatt dialog. Att sköta sina kommentarer ökar antalet sidvisningar signifikant på din blogg. Undersökningar som gjorts på WordPress.com visar att varje ny kommentar ger i snitt 18 nya sidvisningar. Ett enkelt sätt att starta upp en diskussion är att ställa frågor till läsarna i slutet av ditt inlägg. Var också en flitig kommenterare på andras bloggar – det gör att du visar dig aktivt och lockar andra att besöka din blogg. Där föds det sedan snabbt nya diskussioner.

3. Skriv inlägg frekvent – gärna varje dag

Dina läsare vill veta att din blogg lever och att det finns något nytt att läsa när de kommer på besök. Ingen går till en tom butik en andra eller tredje gång. Då söker man sig annanstans. Om du följer de två ovanstående tipsen så kan det bli en daglig rutin för dina läsare att besöka din blogg. Även om du bara skriver korta inlägg, skriv ofta och med någorlunda jämna intervaller. De allra flesta är rutinmänniskor och tycker inte om att vänta för länge på nyheter. Använd gärna bra och intressanta bilder till dina inlägg men glöm inte bort att ange bildkälla om du har lånat bilden någonstans ifrån.

Försök att införa våra tre tips i ditt bloggande så kommer du snart att upptäcka att din blogg blir mer levande. Det finns naturligtvis ytterligare sätt att få mer trafik till din blogg. Du kan använda dig av Twitter, Facebook, Google+ och andra sociala nätverk för det. Vi på Binero kommer inom kort att tipsa om hur man använder sociala media i kombination med en blogg på ett effektivt sätt.

 

Bio: Peter From har utvecklat och installerat WordPress sedan 2005 och driver själv en rad sajter baserade på systemet. Han är också en aktiv och framgångsrik mikrobloggare på Google+.

 

 

 


Bäst i test två år i rad - Internetworld

Rekommenderas av InternetworldVi är prisade för vår goda support, höga funktionalitet och kontrollpanel.