Hur du lyckas på Google+

  • PUSHA

Google+ Tips BineroDet har väl knappast undgått någon att sökmotorjätten Google förra året lanserade en social plattform vid namn Google+ – en direkt konkurrent till framför allt Facebook. Från början strömmade användarna till och den senaste siffran för antalet användare är 170 miljoner och Googles VD Larry Page säger att 400-miljonersstrecket kommer att passeras redan i år. Med andra ord har Google+ blivit en plats där man bör synas om man vill lyckas med sin satsning på digital social närvaro. Därför tänkte vi på Binero bidra med lite tips om hur du blir mer framgångsrik på just Google+ (tipsen fungerar delvis även för Twitter och Facebook).

1. Närvaro

Det viktigaste är att ha en strukturerad och informativ profilsida. Det duger inte med ett fingerat namn, en bild på en katt och uppgiften om att du är man eller kvinna. En sådan profil bläddrar man förbi eftersom den är ointressant och intetsägande. Alla vill veta vem man interagerar med, vad personen sysslar med och hur denne ser ut. Ingen skulle väl i det verkliga livet tala med en person som springer runt med en svart huva över huvudet och beter sig märkligt? Det är inte annorlunda i dagens digitala värld. Om du vill vara anonym så är Google+ ingenting för dig.

2. Kvalitetsinnehåll

Innehållet bestämmer hur mycket tid någon är beredd att tillbringa i just din ström. Kvantitet är aldrig bättre än kvalitet och det är en sanning med stort “S” på Google+. Satsa på en intressant blandning av dina egna bilder, inlägg, andras bilder och intressanta länkar – då fångar du besökarens intresse och chansen är stor att du blir cirklad (Googlespråk som betyder att någon bestämmer sig för att följa dig). Att lägga upp tio suddiga bilder i rad på din katt och sedan berätta att du tillbringade eftermiddagen på McDonalds är ingen god strategi om du vill lyckas på Google+.

Google+ Binero

3. Dela och dela och dela

Google+ bygger till mångt och mycket på att man delar intressanta inlägg med varandra. Du delar dina egna och andras och andra delar sina, dina och andras inlägg i en aldrig sinande ström. På så vis når du längre med ditt budskap (bilder, text, länkar) än om du skulle försöka den vanliga bloggvägen. Att dela inlägg och cirklar är en av huvudingredienserna för att du ska bli upptäckt i flimret.

4. Kommentera

Ja, det låter självklart, men många låter bli att utnyttja denna enkla väg till framgång. Kommenterar du så är det högst troligt att personen svarar och en diskussion är igång. Försök dock att skriva lite mer än fyra ord när du väljer att kommentera någons bilder/inlägg. Säg någonting som visar att du anstränger dig – inte bara sprider en kort floskel för sakens skull. En intressant diskussion bygger på intresse – och steget från en intressant diskussion till digital vänskap är inte lång. Utnyttja den möjligheten.

5. Marknadsför dig

Tala om på andra nätverk du där finns att du har ett konto på Google+ och berätta gärna i korthet vad som händer där. Det brukar locka en hel del extra besökare och samtidigt får du fler som cirklar dig. Många är rädda för att marknadsföra sig själva men det är svårt att få berget att komma till Mohammed om du inte går till berget (bildligt för andra personer) och berättar om dig själv. Säg att du gör bra saker i din Google+-ström, berätta om dina inlägg, be andra dela dem på sina sociala nätverk. Var aktiv. Det är graden av aktivitet som avgör om du blir framgångsrik eller inte.

Om du följer ovanstående enkla tips så kommer din närvaro på Google+ att bli mer framgångsrik. Då blir det också roligare. När du ändå är på Google+ så kan du ju hälsa på oss i vår ström där. Du hittar oss här: Binero på Google+.

Lycka till! Och har du tankar, eller ytterligare tips? Dela dem gärna med oss i kommentarerna.Bäst i test två år i rad - Internetworld

Rekommenderas av InternetworldVi är prisade för vår goda support, höga funktionalitet och kontrollpanel.