Webbshop i WordPress? Javisst!

  • PUSHA

MarketPress - BineroMånga när idén om att starta en egen onlinebutik. Vissa har stora planer, andra är lite mer modesta i sina drömmar. Gemensamt för alla är att de tror på sin produkt och gärna skulle sälja den på internet. Vi på Binero får ibland frågan; “Kan man starta en webbutik fast man kör på WordPress? Är inte det bara en blogg?” Vårt svar är: “Visst kan du köra en webbutik i WordPress!” I den här artikeln tänkte vi tipsa om ett intressant och kompetent tillägg som heter WordPress eCommerce – MarketPress som omvandlar din befintliga webbplats till en fullfjädrad onlinebutik – och du behöver inte kunna en rad kod för att lyckas med installationen!

 

Onlinebutiker och WordPress

Det har länge funnits en rad tillägg och teman som gör det möjligt att via en WordPress-installation köra en webbutik. Några är mer eller mindre bra och många är riktigt bra. Sedan finns det tillägg som är fantastiskt bra och som används på tusentals sajter runt om i världen. Vi ska inte nämna samtliga dessa vid namn här nu eftersom artikelns fokus ska ligga på MarketPress (men det tillägget tillhör den sistnämnda gruppen). Som alltid hjälper det ju inte enbart med att starta en webbutik – man ska förstås ha en bra produkt också för att lyckas med de försäljningsmål man har satt upp. Men visst är det bra om själva installationen av webbshoppen är så enkel, och tillägget fungerar så bra att du kan fokusera just på försäljningen istället för på tekniken.

MarketPress - Binero

 

Lite om MarketPress

MarketPress är nog ett av de mest lättanvända, kraftfulla och bäst designade webbshoppstilläggen på marknaden idag. Det här ska inte bli en teknisk manual för hur du använder tillägget – för det finns det utmärkt videodokumentation – utan snarare en kort introduktion till ett verktyg som snabbt kan förverkliga dina drömmar om en professionell webbshopp helt gratis. MarketPlace är nämligen Open Source och kostar därmed ingenting att ladda ned eller att använda.

Här är några av grundfunktionerna i en överblick:

  • Multipla betalnings-gateways som PayPal, Authorize.net, Google Checkout, 2CheckOut, Moneybookers, eWay, CubePoints och många fler
  • Funkar bra med vilket WordPress-tema som helst och ser dessutom superfint ut tack vare den inbyggda AJAX-motorn
  • Helt internationaliserat – du kan köra på vilket språk du önskar
  • Du kan sälja produkter eller digitala nedladdningar (med limits och tracking)
  • Fraktberäkning, rabattkupongsystem, Google eCommerce tracking, rea, obegränsat med produktvariationer
  • Och mycket, mycket mer!

Dessutom är MarketPress 100% Multisite- och BuddyPress-kompatibelt. Du ser, möjligheterna är många med detta kompetenta tillägg som webbshoppsmotor.

 

Obegränsade möjligheter

Med MarketPress kommer du enkelt att kunna starta upp en webbshopp och det är lika enkelt att installera, som att använda tillägget. Hämta MarketPlace, ladda upp det till plugins-mappen i din WordPress-installation, aktivera det och börja ställa in grundvärdena. Fyll på med produkter och du är färdig att börja sälja. Det är faktiskt ett av de mer lättanvända eCommerce-tillägg vi på Binero har sett.

Inställningsmöjligheterna är många men samtidigt kan du begränsa dig till några få parametrar och snabbt komma igång. Den flexibiliteten är näst intill obefintlig när det gäller den stora majoriteten av webbshopps-pluggar (eller hela skript för den delen) till WordPress. Med MarketPress har tillverkaren WPMU Dev satsat på att just användarvänligheten skulle komma i första rummet. Det gynnar verkligen den stora massan av användare som inte vill eller kan koda själv. Flexibiliteten går igen i produkthanteringen – du kan till exempel skapa egna produktspecifika innehållsfält för dina produkter och bildhanteringen är otroligt bra. Mängden betalningsgateways imponerar också på oss.

Om du går med planer på att starta en onlinebutik, titta gärna på MarketPress innan du börjar fundera på något annat tillägg eller tema. Imorgon kanske du redan säljer dina produkter på nätet!

Har du erfarenhet av onlinebutik i WordPress-miljö? Dela gärna med dig av dem i kommentarerna nedan.


Bäst i test två år i rad - Internetworld

Rekommenderas av InternetworldVi är prisade för vår goda support, höga funktionalitet och kontrollpanel.