Nå mer framgång på Google+

  • PUSHA

Google+ Tips & Tricks | Binero HostingEfter Google+ första år finns det väl idag ingen som inte känner till sökmotorjättens sociala nätverk. Däremot finns det en rad fällor som du som användare bör undvika om du vill bli en framgångsrik mikrobloggare där. Likadant är det med några tricks som du måste ha i hatten för att lyckas bättre än medelanvändaren. I den här artikeln tänkte vi på Binero bjuda på några riktigt bra tips i bägge kategorierna så att just du kan nå den framgång du förtjänar på Google+. Det finns som vanligt inga genvägar, men det finns saker som många inte beaktar och därför gör fel. Efter att du har läst dessa insidertips kommer du definitivt inte att tillhöra den skaran.

 

Akta dig för fällorna

Det finns många bakgator på Google+ som du helst ska akta dig för. Inte bara för att det försämrar dina möjligheter att nå ut med ditt verkliga budskap utan för att du snabbt får ett dåligt rykte. Här följer några av de vanligaste fällorna du ska undvika:

  • Lägg inte upp en massa animerade GIF-bilder i din feed. De är inte så roliga som du tror. Dessutom har de oftast vandrat flera varv runt internet innan du fick för dig att lägga upp den i din feed också. Folk som lägger upp diverse GIFfar tappar oftast lika många followers per dag som de får, så glöm alltså bort alla “lustiga” urvattnade skämtbilder.
  • Försök inte att hänga med i allehanda tekniska diskussioner. Om du nu verkligen brinner för bits och bytes så gör gärna det men om du egentligen är intresserad av annat, rikta dig då istället in på det. Ladda gärna upp bilder som berör dina intresseområden och skriv roliga intressanta texter till dem. Det lockar mer followers än om du försöker leka kunnig i områden du inte behärskar.
  • Prata inte om Google+ och Facebook i din feed hela tiden. Det har miljontals andra gjort före dig – och många förmodligen långt tidigare. Om du har klagomål på tjänsten, skicka feedback direkt till Google+ teamet. Dina followers känner säkert redan till vad som inte funkar så bra och vill hellre veta mer om dig och det du gör.
  • Ladda inte upp en massa YouTube-klipp i din feed. Det kan verka kul att berätta för hela världen vilken musik du gillar, vilka roliga skämt du föredrar etc. men det kommer att slå tillbaka på dig genom att folk tar bort dig från sina cirklar. Ingen gillar att få sin ström full med en massa irrelevanta videoklipp.

Undviker du de här fällorna är du på god väg att bli en smart mikrobloggare på Google+.

Google+ Tips & Tricks | Binero Hosting

 

Gör saker bättre

  • Ta vara på och utnyttja alla de smarta funktioner som Google+ bjuder på. Lär dig att använda Hangouts och Events på ett bra sätt så kommer du snabbt att locka till dig nya followers. Var kreativ och var inte rädd att testa nya idéer.
  • Använd What’s Hot-funktionen för att hänga med i vad som kan vara intressant att dela vidare till dina cirklar. Alla gillar att få ta del av nyheter och intressanta bilder och händelser. Akta dig dock för att överdriva antalet vidaredelningar. Håll dig inom rimlighetens gränser, det vill säga en till tre om dagen.
  • Svara på kommentarerna i din feed. Det låter kanske som om din mamma skulle tjata på dig men det ger massor, både i form av nya followers och mer aktivitet.
  • Använd alltid +-funktionen när du nämner andra användare (till exempel +Peter From) – då får de ett meddelande om att du har nämnt personen i fråga.

Det finns naturligtvis massor av andra tips om hur du blir bättre på Google+ men de sparar vi till en annan artikel. Men om du följer den här artikelns tips så undviker du de vanligaste fällorna och slipper frustrationen över att ingenting händer med ditt bloggande på Google+.

Har du tips du vill dela med dig av? Berätta gärna i kommentarerna.


Bäst i test två år i rad - Internetworld

Rekommenderas av InternetworldVi är prisade för vår goda support, höga funktionalitet och kontrollpanel.