Öka trafiken till din blogg via Pingbacks

  • PUSHA

Ping WordPress BineroAtt “pinga” när du har skrivit en artikel eller länkat till en bloggpost på någon annans sajt är ett utmärkt sätt att öka trafiken till din blogg. Nu kanske inte alla vet vad en Pingback är för någonting, men i korthet så är det ett verktyg som meddelar en författare till en artikel, en hubb eller blogg att du har länkat till en artikel där. På så sätt skapas det snabba kommunikationsvägar och chansen ökar att du får en länk tillbaka och därmed mer trafik. Vi på Binero tänkte i den här artikeln tipsa dig om hur Pingbacks och Pingsajter kan öka trafiken till just din blogg.

Hur fungerar Pingbacks

När du skriver en artikel och någon länkar till den, får du ett meddelande i form av en Pingback från sajten där länken till ditt alster finns. Naturligtvis fungerar det också åt andra hållet. Du kan välja att publicera pingbacken och den syns då bland kommentarerna. Ofta leder en pingback till en länk på båda sajterna eftersom sajtägarna ofta svarar med att länka tillbaka till varandra efter att ha fått en pingback. Genom att vara aktiv och kommentera och länka till kvalitativa sajter så bygger du upp länkar som pekar tillbaka mot din blogg och därmed ökar också trafiken.

Att aktivt använda sig av pingbacks är ett sätt att “koppla ihop” bloggar – du kan se det som en form av bekräftelse liknande fotnoter i slutet av en bok där du krediterar den författare som du har lånat ett citat av. Sådan aktivitet uppskattas och bygger upp folks förtroende för din blogg.

Ping WordPress Binero

Att “pinga” för mer trafik

När du har skrivit en artikel så kan du pinga iväg den för att få lite mer trafik. Det finns ett stort antal så kallade pingsajter du kan pinga (egentligen meddela) när du har skrivit en artikel på din blogg. En “ping” är alltså ett meddelande till sökmotorer och pingsajter att du har nytt innehåll på din sajt. Då spindlar till exempel Google din blogg direkt istället för att vänta med det och du hamnar högre upp i sökresultaten mycket snabbare. Det i sin tur betyder att du får mer trafik.

Hur ska du pinga? När du har uppdaterat din blogg med innehåll så skickar du artikelns url (http://dinsajt.se/din-artikel…) till de pingsajter du har angivit i inställningarna på din blogg. I WordPress hittar du stället där du listar dina pingsajter under Inställningar –> Skriva och sedan letar du upp fältet Uppdateringstjänster. I detta fält kan du fylla på med pingsajter som sedan meddelas automatiskt så fort du har skrivit något nytt på din blogg. Du behöver inte göra mer än så. Resten sköter din WordPress-blogg.

Här hittar du en lista på bra pingsajter.

Ping & sociala media

Sociala medier är ett utmärkt sätt att få mer trafik – om man vet hur man gör det vill säga. Det finns en tjänst som heter Ping.fm som hjälper dig att posta till multipla sociala medier med ett enda klick. Om du driver en WordPress-blogg så kan du även installera tillägg som automatiskt skickar en blänkare till de sociala medier du är ansluten till så fort du sparar en ny artikel för publicering. Du hittar några sådana tillägg här på WordPress.org. Vilken metod du än väljer så förenklas spridandet av ditt budskap markant och du kan vara mer effektiv i din marknadsföring.

 

Har du erfarenheter av pingsajter? Berätta gärna i kommentarerna.

 

 


Bäst i test två år i rad - Internetworld

Rekommenderas av InternetworldVi är prisade för vår goda support, höga funktionalitet och kontrollpanel.