Binero + ICANN = SANT

  • PUSHA

Binero är inte bara ackrediterad registrar (och en av de största svenska återförsäljarna) för .se-domäner. Numera är vi, som en av mycket få svenska registrarer, också ackrediterad registrar hos ICANN (The Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) som äger och sköter hela internets domänsystem. Detta är ett positivt steg för Binero, men också för dig som kund. Vi kommer kunna erbjuda ännu flera toppdomäner, du kommer att kunna söka dem snabbare och vi kommer att kunna ge ännu bättre service med domänköp och domänhantering.

 

 

ICANNs blivande VD Fadi Chehade

Vad är ICANN?

ICANN står för “the Internet Corporation for Assigned Names and Numbers”. På svenska blir det ungefär “Internetföretaget för tilldelade namn och nummer”. ICANN bildades 1998 (källa: wikipedia) och tog då över uppgiften från amerikanska regeringsorgan. ICANN har bl.a. till uppgift att ansvara för IP-protokollen (IPv4 och IPv6). ICANN sköter också om DNS-systemet och utdelandet av toppdomäner.

 

Binero ackrediterad registrar

Registry Manager Kjetil Jensen

Binero är sedan tidigare ackrediterad registrar hos .se-stiftelsen. Vår Registry Manager Kjetil Jensen sitter också i styrelsen för registrars.se som är intresseorganisationen för .se-registrarer. Att vara registrar innebär att man har rätten att sälja och hantera domäner, i .se-stiftelsens fall .se-domäner.

När Binero nu blivit ackrediterad registrar hos ICANN (som är den högsta nivån i internets organisation), innebär det naturligtvis en mängd saker.

En del av de saker det innebär:

  • Bättre gränssnitt (EPP, vilket är branschstandard) ger bättre kontroll. Vilket ger snabbare och säkrare service till våra kunder. Domänsökfunktionen på binero.se blir snabbare.
  • DNSSEC-stöd för generiska toppdomäner (generiska toppdomäner är bl.a. .com, .net, .org och .info. Domäner som inte är landsdomäner).
  • IDN-domäner för .org, .biz och .info (IDN är domäner med exempelvis åäö i sig).
  • Fler toppdomäner. Tack vare ackrediteringen kommer Binero att kunna erbjuda fler toppdomäner allt eftersom.

En annan fördel för dig som kund är att Binero nu kommer genomgå ICANN:s kontroller, med regelbunden uppföljning och hårda krav för certifieringar. Du kommer alltså kunna vara trygg i att Binero är en seriös registrar som följer högt ställda krav för branschen.

Binero AB är också medlem i ICANN Registrar Stakeholder Group. Registrar Stakeholder Group är en av flera intressenter med inflytande inom ICANN, och är representativt organ för domännamnsregistrarer. Detta ger oss ett visst inflytande och möjlighet att påverka internets utveckling i någon mån, utifrån vårt unika perspektiv (där våra kunders behov är högsta prioritet).

Bild på ICANN:s VD från icannphotos på Flickr

Har du åsikter om ämnet? Frågor? Kommentera gärna nedan.


Bäst i test två år i rad - Internetworld

Rekommenderas av InternetworldVi är prisade för vår goda support, höga funktionalitet och kontrollpanel.