Binero 5 år: Nya versioner för .NET och PHP

  • PUSHA

Speciellt för våra datorgeeks: Som bekant firar Binero 5-årsjubileum i år. Detta firar vi med många förbättringar under hösten. Vi på Binero har alltid legat i framkant när det gäller releaser från Microsoft (Läs mer här, här och här). Det vill vi fortsätta med.

.NET 4.5 är än så länge bara barnet och nu stödjer vi det och MVC4. Vi har även uppgraderat PHP-versionen på våra Linux-servrar.

 

.NET 4.5 och MVC 4

Från och med idag kör Binero med .NET 4.5. Det betyder att våra Windows-kunder nu får tillgång till det senaste, snabbaste och skönaste ramverket från vännerna på Microsoft.

Med .NET 4.5 införs en mängd uppdateringar, bland annat följande:

  • Stöd för nya HTML5 formulärtyper.
  • Stöd för Model Binders i Web Forms. Dessa låter dig koppla datakontroller direkt till data-accessmetoder, och automatiskt konvertera användarinput till och från .Net-datatyper.
  • Integrerade krypteringsrutiner från AntiXSS-biblioteket (tidigare ett externt bibliotek) för att skydda mot scriptattacker.
  • Stöd för att läsa och skriva HTTP-requests och svar asynkront.
  • Stöd för asynkrona moduler.
  • Stöd för Content Distribution Network (CDN) fallback i ScriptManager-kontrollen.

MVC4 innehåller också ASP.NET Web API som bl.a. underlättar testning och utveckling för mobila enheter. Mallarna för webbsidor har uppdaterats för att ge ett modernare utseende. Ytterligare information om utveckling av mobila applikationer i ASP.NET MVC 4 med jQuery Mobile, se handledningen ASP.NET MVC 4 Mobile Features.

Det finns många fler nyheter i .NET 4.5 och MVC4, ovanstående är bara ett axplock. Tydligt är att en redan kraftfull utvecklingsmiljö blivit ännu snabbare, kraftfullare, mer mångsidig och modern. Värt att notera är att Microsoft tagit trenden med ökande antal mobila enheter på största allvar och gett oss rejäla möjligheter till design anpassad för det. Och allt detta får du tillgång till som kund på IIS-server hos Binero.

Visual Studio 2012

När man har ett så kraftfullt ramverk som .NET 4.5 behövs det ett likaledes kraftfullt program att koda i. Eftersom Microsoft både är våra vänner och ganska genomtänkta har de också släppt Visual Studio 2012. Visual Studio har länge varit ett mycket smidigt och förhållandevis lättanvänt verktyg. Nu har Microsoft gjort det ännu vassare och bättre. Med förbättringar och nya funktioner inom flera olika områden, bl.a. inom design och bygge av Windows Store Apps, fönsterhantering, sökfunktioner, förbättrad kodredigering för exempelvis C++, C# och Java, med mera. Vill du göra en djupdykning i Visual Studio 2012 kan du göra det här.

 

PHP 5.4

Vi släppte i början av året möjligheten för våra kunder att på webbplatsbasis sätta olika PHP-versioner, och lanserade i samband med det version 5.3 av PHP. I mars så släpptes version 5.4.0 av utvecklarna bakom scriptspråket, och efter sex ytterligare releaser med bugg- och säkerhetsfixar så släpper vi nu ut möjligheten till våra kunder att i kontrollpanelen välja även denna version av PHP.

Det som är nytt i PHP5.4 är bland annat förbättringar rörande prestanda och generella buggfixar till många befintliga funktioner. Det kommer stöd för traits, och användningen av bl.a. register_globals och safe_mode (som varit deprecated sedan version 5.3) försvinner helt.

Vi har nu också uppdaterat till den senaste versionen, 5.3.16, för alla webbplatser som använder PHP 5.3.

Notera att valet av PHP-version inte fungerar för de kunder som ligger på något av våra linuxkluster som kör Litespeed som webbserver. Ni kan kontakta vår support så hjälper de er gärna att byta till vår Apachemiljö.

 


Bäst i test två år i rad - Internetworld

Rekommenderas av InternetworldVi är prisade för vår goda support, höga funktionalitet och kontrollpanel.