Google+ ökar i popularitet

  • PUSHA

Google+ Now 250 Million Users | BineroGoogle+ blev årets raket när mätningarna kring olika sociala mediers popularitet sammanställdes för ett par månader sedan (se också artikeln här) och då basunerade sökmotorjätten också ut att de nått 250 miljoner användare. 150 miljoner av dem är aktiva varje månad och lite mer än 50% av dessa loggar in dagligen. Facebook däremot tappade i antalet användare och popularitet även om sajten fortfarande är den mest populära sociala sajten på internet. Det har talats mycket om att Google+ är en spökstad och att antalet registrerade är oviktigt – viktigare är antalet aktiva användare. Faktum kvarstår dock att Google+ ökar snabbare än förutspått.

 

Intressantaste appen

Google+ aktiva användare föredrar att använda tjänsten via mobilen – det påstår i alla fall företagets pressavdelning. Fler än hälften av alla aktiva användare loggar in via mobilen varje dag. Det är inte svårt att förstå varför. Google har verkligen skapat en app (både för iPhone och Android) som slår konkurrenternas appar hårt på fingrarna. Nästan allt du kan göra på webben, kan du också göra via appen och det går snabbt, är snyggt och fungerar utmärkt. Hela tiden. Världen har blivit mer mobil och Google satsar ordentligt på att den ska bli än mer mobil. Google+, kalender, dokument, ja snart sagt hela din uppsättning av Googleprodukter integreras och du får tillgång till allting med en inloggning och mobilt – vart du än befinner dig i världen.

Google+ Now 250 Million Users | Binero

 

Google+ är Google

Ledningen på Google förklarade, på en presskonferens som hölls i juni i år, att Google+ inte kunde jämföras med andra sociala plattformar just på grund av den totala integreringen av olika tjänster, och då speciellt YouTube, Gmail och Google+. Vic Gundotra, basen för Googles utvecklingsdivision, menade att med Googles produkter kunde man skapa sin egen upplevelse: “It’s not Google+, it’s Google”. Vi på Binero menar att denna sammanlänkande sociala strategi är en av de stora anledningarna till att Google+ når stora framgångar snabbare än alla andra.

 

Google+ satsar framåt

Enligt de senase utsagorna från Google-folk på utvecklingspositioner så planerar man nya unika användningsområden för Google+. Relevans är slagordet. Allting ska bli mer relevant – oavsett om du söker något på Googles vanliga sökmotor eller använder genvägen via Google+. Ökad social interaktivitet är också något det inte bara viskas om i Googles korridorer i Kalifornien. Kommunikation och kolloboration är nycklar till ännu snabbare tillväxt och redan nu märker alla Google+ användare att det verkligen händer saker med tjänsten – främst synbart i webbversionen. Senast var det Events, ännu bättre bildhanteringen och snabbare sökning – vad månne det bli imorgon?

Facebook och andra konkurrenter får piska på sina utvecklare om de inte till slut ska förlora slaget mot jätten med de två o:na. Det kommer inte att bli lätt. Den sociala mediecirkusen har bara börjat och i takt med att kapaciteten på mobila enheter ökar så kommer också våra sociala mönster att förändras. Om det blir Google eller Facebook (eller någon annan) som leder oss i mörkret om några år återstår att se. En sak är dock säker: har du inte Google+ redan så bör du skaffa dig ett konto så snart du bara kan. Det rör på sig…

Vad har du för erfarenheter av Google+? Berätta gärna i kommentarerna nedan.


Bäst i test två år i rad - Internetworld

Rekommenderas av InternetworldVi är prisade för vår goda support, höga funktionalitet och kontrollpanel.