Twitter + WordPress = Sant

  • PUSHA

Twitter + WordPress = True | Binero HostingMånga sajter och bloggar får en hel del trafik från Twitter. Därför finns det en uppsjö av plugins för att få WordPress och Twitter att interagera. En del bra, andra mindre bra, och vissa väljer man kanske bara för att någon sagt att just den pluginnen är bra. Somliga bloggare får mer än 20% av sin webbtrafik från Twitter trots att de har färre än 1 000 followers. Det behöver inte vara måttstocken för just dig och din blogg men om man gör på rätt sätt kan Twitter faktiskt öka läsarskaran markant. Vi på Binero tänkte därför tipsa om några utmärkta WordPress-pluggar som kommer göra livet på både Twitter och din WordPress-blogg roligare.

 

WP to Twitter

Denna plugin är en enkel skapelse som gör ett jobb; nämligen att twittra ut din bloggpost så snart du har publicerat den på din blogg. Allting sker helt automatiskt – även när du har schemalagt inlägg för framtida publicering. WP to Twitter är lätt att installera och ställa in och pluginnen är stabil. Twittrar du ofta, då är det här ett alternativ för dig.

 

Tweet Old Post

Den här pluggen fungerar ungefär likadant som WP to Twitter med skillnaden att den också twittrar ut länkar till dina arkiverade inlägg likaväl som nya. Det finns en rad inställningsmöjligheter som till exempel hur ofta du vill att den ska koppla upp mot Twitter, liksom att du kan exkludera kategorier och inlägg från att twittras ut. Enkel och effektiv plugin för dig som verkligen är en inbitten twittrare och bloggare.

Twitter + WordPress = True | Binero Hosting

 

WP Tweet Button

Ofta finns ju funktione att låta besökare twittra, det vill säga dela vidare, dina poster direkt från inlägget, men om du inte har en sådan mer allomfattande plugin eller enbart satsar på Twitter och därför inte använder dylika så är WP Tweet Button ett utmärkt val. Den lägger till en liten knapp (Tweet) som också visar hur många gånger som inlägget har delats vidare till Twitter. Inställningsmöjligheterna är många och pluggen är även Google Analytics-kompatibel samt fungerar även på mobila enheter.

 

Digg Digg

Så… Om du nu ändå önskar fler dela vidare-möjligheter så är Digg Digg en av de bästa pluggarna för ändamålet. Här kan besökaren dela dina inlägg till en rad olika sajter, som till exempel Twitter, Facebook och Google+. Det är snyggt, integreras lätt med din befintliga blogg och är lätt att installera och använda.

 

Twitter Digest

Till sist vill vi tipsa om en riktigt cool plugin; Twitter Digest. Den samlar in alla dina senaste Tweets och publicerar dem som ett inlägg i din blogg. Du bestämmer själv hur ofta det ska ske och du har en myriad av inställningsmöjligheter. Du kan låta pluggen publicera direkt eller välja att sätta alla TW-inlägg som utkast för senare kontroll och publicering. Du kan också styra mycket av utseendet så integreringen med din blogg är en lätt match även för icke kodkunniga användare. En plugin du helt enkelt måste testa.

Det finns som sagt ett ganska stort utbud av plugins som på något sätt är kopplade till Twitter men de fem vi har tipsat om ovan täcker de flestas behov. De är lätta attinstallera och de fungerar direkt – även på den sensate versionen av WordPress.

Har du erfarenheter från Twitter och WordPress? Berätta gärna i kommentarerna nedan.


Bäst i test två år i rad - Internetworld

Rekommenderas av InternetworldVi är prisade för vår goda support, höga funktionalitet och kontrollpanel.