WordPress: White Screen of Death

  • PUSHA

WordPress – The White Screen of Death | Binero HostingMånga har upplevt skräcken när deras WordPress-blogg plötsligt har visat en blank vit sida istället för indexsidan. Den upplevelsen kallas bland bloggare för The WordPress White Screen of Death. Kanske det låter som ett starkt uttryck när det gäller något så banalt som en blogg men den vita skärmdöden är obehaglig. Har jag blivit hackad? Har jag glömt betala webbhotellsräkningen? Har något gått sönder? Det är inte lätt att hålla huvudet kallt då. Men det finns en lösning och vi på Binero tänkte i den här artikeln lära dig vad du ska göra om du drabbas av den vita skärmdöden.

 

Orsak och verkan

Att skärmen blir vit och vägrar att visa din hemsida hur många gånger du än klickar på knappen “Uppdatera” i din webbläsare har en orsak. Du ser verkan, den vita skärmen, men förstår inte orsaken. Den finns att söka i din plugins-mapp. Den vita skärmdöden uppstår nämligen när man uppdaterar eller installerar en plugin som inte är helt kompatibel med den version av WordPress som du använder dig av. Det kan vara så att du kör en för gammal WordPress-installation och pluginnen är för ny – eller tvärtom. Men det kan också vara så att en helt ny plugin (uppdaterad efter konstens alla regler av utvecklarna för att fungera med den senaste WP-versionen) innehåller en bugg. Resultatet blir i samtliga fall en helt vit skärm – The WordPress White Screen of Death.

WordPress – The White Screen of Death | Binero Hosting

WordPress: The White Screen of Death (loggan syns dock inte) är inte en dödsstöt för din blogg. Vi på Binero visar dig hur du enkelt fixar till det.

 

Fixa problemet enkelt

Det tar inte lång tid att åtgärda problemet. Ladda upp ditt FTP-program (här hittar du guider om FTP: 1. installera FTP, 2. Mappar i ftp, 3. Vad är ftp? Dessa och fler guider hittar du i vår kunskapsbank) och navigera dig in i wp-content => plugins. Du måste använda dig av FTP eftersom du inte har tillgång till din admin-sida när den vita skärmdöden slår till.

Nu tar du och raderar hela mappen för den plugin du senast installerade. Ibland räcker det att ge den ett annat namn men i de fall där den vita skärmen fortfarande består efter namnändring, så är det bara att radera hela mappen och sedan prova att ladda om din hemsida. I 99,9% av fallen finns den nu där, lika fin och funktionell som innan du installerade/uppdaterade pluginnen.

I värsta fall använder du dig av automatiserad uppgradering av dina plugins, valde alla som behövde uppdateras och körde på. Nu står du där med problemet att du inte vet vilken plugin som orsakar den vita skärmen. Börja då med att titta på tidsstämpeln på varje mapp för att se vilka mappar (plugins) du uppdaterade när du körde autoskriptet.

Nu är det bara att börja radera mapparna en efter en för att se när den vita skärmen försvinner. Skriv upp vilka plugins du raderar och ladda ned en kopia till en specifik mapp på din dator innan du börjar radera dem så att du snabbt kan ladda upp dem igen när du har hittat boven i dramat.

När du har identifierat den inkompatibla pluggen så är det bra om du anmäler det på WordPress support area for plugins så att utvecklaren kan fixa buggen så snabbt som möjligt.

Det bästa av allt är att nu behöver du aldrig mer vara rädd för den vita skärmdöden! Dyker den upp så vet du vad du ska göra. Snabbt och utan svett och tårar.


Bäst i test två år i rad - Internetworld

Rekommenderas av InternetworldVi är prisade för vår goda support, höga funktionalitet och kontrollpanel.