Dag 1: Internetdagarna

  • PUSHA

När .SE-stiftelsen bjuder in till trettonde upplagan av Internetdagarna ville vi på Binero förstås vara med. Inte minst eftersom vi blev ombedda att vara med och tala (mer om det nedan). Några av oss var där redan på måndagen under WordCamp, även om de faktiska internetdagarna började först på tisdagen. Många diskussioner och föreläsningar kring olika ämnen, men framförallt många människor som älskar internet.

Vilket för övrigt var texten på årets t-shirt: “I ❤ internet”.

Så började det

Klockan nio började konferensen med ett välkomnande från Danny Aerts (VD för .SE-stiftelsen) därefter följde dagens keynote-talare. Först ut var Lawrence Lessig, juridikprofessor från Harvard. Han talade om dagens typ av copyright som fullständigt föråldrad. Utan att för den skull vilja avskaffa den helt.

Efter honom följde Mikko Hypponen, Chief Research Officer på F-Secure. Han talade om skadlig kod av olika slag och hur väl vi kunde skydda oss mot den. Som avslutande keynote-talare fick vi höra IT-ministern, Anna-Karin Hatt (som bloggar här) som talade om en mängd saker politiken kan göra med IT och internet. Hon talade om öppenhet och transparens och om nya jobb. Mer om IT-ministerns keynote kan du läsa på hennes blogg.

 

Ett smörgåsbord av ämnen

Efter keynote-sessionen vidtog en myriad av ämnen. Så många att det blev svårt att välja var man skulle delta. Eller vad sägs om titlar som: “Så bygger du bra trådlösa nätverk”, “Från Webb till App”, “Mästarna på skadlig kod”, “The Future of Copyright – a conversation with Larry Lessig”, “Varför en egen toppdomän?”, “Sociala medier, möjligheter och utmaningar för offentlig sektor”? Och det var bara första omgången.

 

Sveriges resa mot ett säkrare domännamnssystem

Binero var inte bara på plats, vi skulle också tala. Under rubriken “Sveriges resa mot ett säkrare domännamnssystem” berättade vi kort om varför vi infört DNSSec och hur vi gjort det. Vi berättade också att, eftersom vi är en av de största registrarerna i världen, bland de som infört DNSSec, har vi också fått mycket uppmärksamhet både i Sverige och internationellt. Under samma session talade bl.a. Mats Dufberg från Telia och Bert Hubert från PowerDNS mer om vad DNSSec faktiskt är och hur långt det kommit.

Människorna

Det var så mycket som avhandlades att vi inte kunde bevaka allt, eller få plats med det i bloggen. Men några bilder har vi tagit, och dem tänkte vi bjuda på.

   

Bäst i test två år i rad - Internetworld

Rekommenderas av InternetworldVi är prisade för vår goda support, höga funktionalitet och kontrollpanel.