Kom igång på Google+

  • PUSHA

Google+ Tips | Binero HostingVi på Binero har skrivit en del om Google+ eftersom det är det snabbast växande sociala nätverket. Många svenskar har inte hittat dit än, några har kanske provat men inte trivts med formatet, andra har helt enkelt inte testat än vad det hela går ut på. Facebook och Twitter i all ära, men det är på Google+ det händer. Moderaterna med Fredrik Reinfeldt kickade igång sin höstkampanj live via en Google+ hangout, det amerikanska presidentvalet går att följa på Google+, osv. Den här artikeln ger några enkla tips på hur också du snabbt kommer igång med G+.

 

1. Cirklar

Google+ bygger på att du kan dela in människor i cirklar (ungefär som grupper i Facebook) och sedan kan du interagera med dessa cirklar separat om du så önskar. Börja med att välja ut ungefär 300 personer som du lägger i cirklar som “Bekanta”, “Kändisar*, “Fotografer” etc. Då får du en bra bas med människor i ditt flöde. Sök gärna på dina intressen och kolla vilka människor som dyker upp i sökresultaten. Sedan är det bara att cirkla på. Du behöver inte vänta på att de ska godkänna en vänförfrågan och cirkla dig tillbaka. Google+ är inte Facebook.

 

2. Kommentera, plussa och dela vidare

När du väl har en bra grupp med intressanta människor i dina cirklar så är det bara att börja kommentera, plussa och dela vidare det du tycker är intressant. Samtidigt laddar du upp bilder och skriver om det som du gillar på din sida. Du ska se att det inte dröjer länge förrän du blir cirklad av dina nyfunna vänner (som du förmodligen har mer gemensamt med än de du har på Facebook).

Google+ Tips | Binero Hosting

Kom igång snabbt på Google+ – det är lättare än du tror!

 

3. Kolla in trenderna

På Google+ finns det en sektion som visar de mest populära inläggen, det vill säga det som “trendar” för dagen. Gå in där med jämna mellanrum och titta, plussa och kommentera. Det är ett väldigt bra sätt att göra sig nya bekantskaper på.

 

4. Våga fråga

Om du undrar över någonting så våga ställa en fråga. Google+ är fullt av snälla hjälpsamma människor som gärna ger dig svar på det du undrar över. Och ser du någon annan ställa en fråga, tveka inte att svara om du kan.

 

5. Skrota Facebook

Nu skojar vi naturligtvis. Dock kan du med fördel dela det du gör på Google+ med dina Facebook-vänner. På så sätt får du kanske ännu fler att börja använda Google+.

Google+ är både roligt och mycket engagerande – på ett helt annat sätt än Facebook och Twitter. Du kommer snabbt att märka skillnaden på graden av aktivitet på dina och andras inlägg om du jämför med Facebook. Det sjuder av liv på G+ och du bör vara med det där det händer. Följ våra nybörjartips ovan så kommer du snart att märka att dina vänner saknar dig på Facebook.

 

Finns du på Google+? Har du åsikter om det? Kommentera gärna nedan!


Bäst i test två år i rad - Internetworld

Rekommenderas av InternetworldVi är prisade för vår goda support, höga funktionalitet och kontrollpanel.