Swiftype powersökning för din WordPress-blogg

  • PUSHA

Swiftype Search for WordPress | Binero HostingWordPress har en sökmotor inbyggd, och man kan tycka att den inte behöver bytas ut. Men… Det finns anledningar att ge dina besökare en mer kraftfull sökmotor. Några skäl är: bättre sökresultat, ökad relevans, möjlighet att styra sökresultaten, snabbare sök, etc. Ju mer man tittar på det, ju mer inser man att sökmotorn i WordPress egentligen är medioker. Men det finns ingen anledning att sura över det – nej, byt ut den mot en som fungerar bättre, det behöver inte ta mer än en kvart. En lösning är Swiftype, en kraftig sökmotor, som snabbt ger en ny sökdimension till din sajt. Vi på Binero har tittat på just Swiftype Search.

 

Powersökningar

Swiftype Search är en plugin (du kan ladda ned den här) som helt ersätter den befintliga sökfunktionen i WordPress med en kraftigare och helt anpassningsbar variant. Du styr dess funktionalitet via det konto du behöver skapa dig på Swiftypes hemsida (instruktioner om detta medföljer pluginnen).

Swiftype Search for WordPress | Binero Hosting

Med Swiftype Search får du också en riktigt bra statistik över sökningar som görs på din hemsida.

Det finns många fördelar med att byta ut din nuvarande WP-sökfunktion mot Swiftype, men en av de viktigaste är att du med pluggen installerad kommer att få en detaljerad insikt i vad dina besökare söker efter så att du kan lära dig av det och använda mer relevanta nyckelord i din egen SEO (sökmotoroptimering). Redan från början får du mer relevanta sökresultat med Swiftype installerad och du har till och med möjlighet att via administrationsgränssnittet bestämma ordningen på relevanslistan – även det en mycket bra funktion.

Sökningarna blir också mycket snabbare via den dropdown-meny som automatiskt fälls ned under sökrutan på din sajt. Besökaren får en helt annan översyn och kan snabbare välja vilken artikel han/hon vill läsa. Ordningen på artiklarna har du själv möjlighet att ändra på. Det kan vara bra när du vill pusha för lite äldre artiklar eller kör någon kampanj på din sajt.

 

Installationen då?

Ja, den är enkel. Du klarar av att vara igång på mindre än en kvart. Du går till Swiftypes hemsida och registrerar ett konto där, det är gratis. Sedan kopierar du din API-nyckel (en snutt med siffror och bokstäver), laddar ned pluginnen från WordPress.org, laddar upp och aktiverar den. På inställningssidan klistrar du sedan in den kopierade API-nyckeln, ger din sökmotor ett namn och följer instruktionerna som följer. För att bygga upp ett sökindex så klickar du på knappen som heter Synchronize with Swiftype. Färdigt. Svårare än så är det inte.

Det finns också en video där du kan se hela installationsförloppet om du så önskar. Den hittar du på pluginnens sida på WordPress.org.

Det finns en liten nackdel med Swiftype och det är att den förmodligen kommer att kosta pengar i framtiden för högtrafikerade sajter. Dock lovar företaget bakom pluggen att för de allra flesta normalbloggare kommer det även fortsättningsvis att vara gratis att använda Swiftype. Vi får ta fasta på det uttalandet.

Om du inte har testat Swiftype ännu, så gör gärna det. Berätta också i kommentarerna vad du tycker om tillägget. Vi är idel öra.


Bäst i test två år i rad - Internetworld

Rekommenderas av InternetworldVi är prisade för vår goda support, höga funktionalitet och kontrollpanel.