2013 blir Google+ år

  • PUSHA

Google+ 2013 | Binero HostingFörra året steg Googles sociala mediasatsning Google+ som en raket och var det snabbast växande sociala nätverket. Tjänsten spöade Facebook, Twitter, Instagram m.fl. med hästlängder. Belackarna pratade om en öken utan aktiva användare. När tillväxt- och användarstatistik släpptes förra året tystnade kritiken. Google+ var i paritet med Wikipedia och YouTube när det gällde tillväxt och idag har tjänsten över 500 miljoner användare varav över hälften är aktiva minst en gång om dagen. Nu säger man att 2013 blir det stora året för Google+ och det spås samarbeten med bl.a. Facebook. I den här artikeln tittar vi på hur det innevarande året kan bli för Google+.

 

Fortsatt tillväxt

Tjänsten växer med en stabil fart och nya funktioner tillkommer med jämna mellanrum. Förvånansvärt är det att när nya funktioner lanseras så sker det ofta i tysthet och de fungerar lika ofta mycket bra från scratch till skillnad från liknande introduktioner hos största konkurrenten Facebook. Användare har uttryckt sin glädje över den omarbetade layouten och de förbättringar som gjorts på senare tid i GUI:n (Graphic User Interface eller “grafiskt användargränssnitt” på svenska). Det har blivit ännu enklare att använda tjänsten.

Den fortsatta tillväxten beror väl delvis på att Google på ett smart sätt integrerar sina produkter i varandra och att man med en inloggning når alla produkter ur en översiktlig meny. Dock är det också så att det tillkommer användare som har tröttnat på Flickr, Facebook, Instagram och andra liknande tjänster även om man inte förut var Google trogen (Gmail, Dokument, Google Drive etc.).

Google+ 2013 | Binero Hosting

Experter spår att 2013 blir Google+ år. Vi berättar varför de tror så.

 

Mer produktutveckling

Google+ popularitet har mätts i några undersökningar och framför allt är det avsaknaden av störande annonser och möjligheten att helt avskilja speldelen från huvudfeeden som har applåderats av användarna.

För 2013 spår vi att

  • det inte blir några annonser nu heller. Det behövs helt enkelt inte. Allt kan förstås ändras men vi tror att användarna slipper annonserna även i år.
  • Googles API (Application Programming Interface) inte heller i år kommer att öppnas för tredjepartsutvecklare. Beslutet att hålla på API:n var klok och vi ser inte att det skulle bli någon förändring på den punkten under 2013.
  • den mobila plattformen kommer att utvecklas ännu intensivare under året. Över hälften av trafiken på Google+ kommer från mobilanvändare och Google+-appen är för tillfället den överlägset bästa jämfört med konkurrenternas.
  • det blir en sammansmältning av produkterna Voice, Google Talk, Hangouts och Messenger under 2013. Särskilt Hangouts (en slags videokonferens/chat) har blivit väldigt lyckat på Google+ och till och med stora stjärnor ur musik- och mediavärlden använder Hangouts regelbundet. Hur sammansmältningen av de olika produkterna kommer att se ut vågar vi inte sia om men att det kommer, och kommer snart, är mycket troligt.
  • Google News kommer att bli integrerat i Google+ på ett eller annat sätt så som redan har skett i någon mån i den motsatta riktningen.
  • nya funktioner med inriktning video och bild kommer att finnas på menyn inom en mycket snar framtid. Just bildkvaliteten på Google+ är fantastiskt bra och att den positiva utvecklingstrenden fortsätter är lika säkert som Amen i kyrkan.

Troligen kommer Google+ att under 2013 kraftigt närma sig Facebook vad antalet användare avser och kanske, kanske kan det till och med uppkomma beröringspunkter som kan leda till samarbete i någon form mellan mediegiganterna. Det vore ju rätt tufft om man kunde styra både Facebook och Google+ från en och samma “konsol” till exempel. Den som lever får se.

Om du inte redan har Google+ är det kanske läge att registrera sig. Förutom tillgång till den sociala delen (Google+) så får du Gmail, Dokument, Google Drive och en massa andra bra produkter som du kan ha nytta av i både arbets- och privatlivet.

Lycka till!

 

Har du synpunkter eller frågor? Kommentera gärna nedan!


Bäst i test två år i rad - Internetworld

Rekommenderas av InternetworldVi är prisade för vår goda support, höga funktionalitet och kontrollpanel.