WordPress: Skydda dina bilder med vattenstämpel

  • PUSHA

Easy Watermark for WordPress | Binero HostingNär du bloggar använder du säkert också bilder för att illustrera dina inlägg. Har du otur så blir dina bilder stulna och hamnar på andra bloggar eller i värsta fall på någon obskyr bildsajt som till och med fräckt säljer dem vidare. Det har blivit allt vanligare på webben att använda sig av andras bilder utan att först fråga om lov och den trenden ser tyvärr inte ut att mattas ner. Tvärtom. Bilder är hårdvaluta för sajter som lever på att stjäla andras bildmaterial och det är svårt för rättsliga instanser att göra något åt problemet eftersom servrarna ofta huserar i lokaler som finns i länder med dåligt utvecklat rättspatos. Då är det bättre att själv försöka skydda sina bilder så gott det går och ett effektivt sätt är att använda sig av så kallade vattenstämplar.

I den här artikeln ska vi ta en titt på en plugin som automatiskt lägger till en vattenstämpel i dina bilder när du laddar upp dem till din WordPress-blogg.

Easy Watermark för WordPress

Pluggen heter Easy Watermark och är ett fantastiskt verktyg för dig som vill göra det lilla extra för att skydda dina bilder.

Den här pluggen kan automatiskt lägga till en vattenstämpel i dina bilder samtidigt som du laddar upp dem till ditt WordPress-mediabibliotek. Du behöver alltså inte ha ett dyrt bildredigeringsprogram eller lära dig något specialprogram för vattenstämplar om du använder Easy Watermark. Däremot finns även möjligheten att göra jobbet manuellt, bild för bild, om du så önskar.

Easy Watermark for WordPress | Binero Hosting

Easy Watermark för WordPress hindrar effektivt bildstölder.

Vattenstämpeln kan vara en valfri JPG-, PNG- eller GIF-fil – det bestämmer du själv. Du kan göra en bild med din copyrightinformation, namn, logotype eller vad du nu vill ha i din vattenstämpel, spara den i något av de nämnda formaten och du är färdig. Självklart finns det fullt stöd för transparens och alfakanaler i PNG- och GIF-filerna. Vad transparensen gäller så kan du ställa in den från 0–100 procent och textbaserade vattenstämplar skapas utifrån TTF-typsnitt (True Type Fonts).

Du kan också rotera, välja färg, storlek etc. när du skapar dina egna vattenstämplar i Easy Watermark. Allting är intuitivt och väldigt enkelt precis som pluggens namn antyder.

En intressant funktion i den här pluggen är att samtliga standardformat i WordPress, alltså tumnaglar, medium-, stora och originalbilderna, blir märkta med din nya vattenstämpel – inte enbart den bild som loopas ut i inlägget.

Easy Watermark for WordPress | Binero Hosting

Easy Watermark för WordPress är mycket lätt att förstå sig på och använda.

De inställningsmöjligheter som finns i Easy Watermark är, som sagt, mycket lätta att förstå sig på och även en nybörjare klarar av att hantera pluggen. Det är bara att läsa och ställa in efter hjärtats lust.

Prova denna plugin redan idag. Du kan ladda ned Easy Watermark här.

Lycka till!


Bäst i test två år i rad - Internetworld

Rekommenderas av InternetworldVi är prisade för vår goda support, höga funktionalitet och kontrollpanel.